Kenen kanssa matkustaa?

Yksin vai yhdessä ?

Matkaseura vaikuttaa koko reissuun ja on yksi olennainen osa avain koko reissun onnistumiseen.

Yksin reissaaminen vapaus on valita valita kaikki itse. Se on varmasti monen syy yksin matkailuun. Vapaus valita mihin matkusta, milloin ja mitä matkalla haluaa tehdä, nähdä ja kokea. Ei tarvitse olla riippuvainen kenenkään muun tarpeista tai tyydyttää niitä. Muutoksille on paljon varaa, koska niitä voi muuttaa niin paljon kun haluaa ilman, että toinen on jakamassa mielipidettä asiaan. Yksin reissatessa tutustuu myös  helpommin muihin matkailijoihin ja reissua voikin sitten jatkaa uuden kaverin kanssa, jonka kanssa jakaa kokemuksia.

Monet pitävät yksin matkailusta ja sen vapaudesta kun taas toiset inhoavat yksin matkailua …Nautin siitä kun saan reissussa viettää aikaa itsekseni ja touhuta omien asioiden kanssa. Lukea kirjaa rannalla tai kierrellä kaupungin pieniä kyliä ja löytää ihana kahvila jonne pysähtyä kahville. Yksin reissaamisen iso miinus on kuitenkin läheisyyden puute. Mun mielestä on ihanaa kun on joku vierellä ja jonka kanssa saan jakaa uusia kokemuksia. Jaettu ilo, paras ilo. Matkaan lähteminen kaverin tai kumppanin kanssa ei kuitenkaan tarkoita, että matkalla pitäisi viettää yhdessä jokainen minuutti ja omaa aikaa ei olisi lainkaan olisi. Meidän reissujen aikana molemmat on tehnyt paljon omia asioita ja saanut omaa aikaa. Sami menee usein surffaamaan, valokuvaamaan tai tekee tunteja omia hommia läppärillä. Nyt matkustaessa retkeily-autolla oma aikaa ei kauheasti ole koska tila on niin pieni, mutta jos sitä tarvitsee niin  lähden useesti lenkille tai kaupungille tekemään omia asioita.

Ollaan Samin kanssa matkustettu yhdessä jo aika monessa eri maassa ympäri Eurooppaa ja pisimmillään viime kesänä  kolme kuukautta Väli-Amerikassa. Mitään isoja riitoja ei tullut, päinvastoin. Reissussa on jopa ollut helpompaa kun niin sanotussa normi arjessa. Mieli ja olo on huomattavasti  rennompi lomalla, jolloin riidat on jäänyt myös vähäisemmäksi. Ei ole stressiä töistä eikä arjen kiireet ole häiritsemässä. Huomasin sen ainakin itsestäni, että hermostuin usein pitkien työpäivien jälkeen todella helposti ja työpäiviä riitti päivä toisen jälkeen.

Meidän parisuhde tuskin toimisi, jos meidän yhdessä matkustaminen ei toimisi. Matkustus on molemmille niin iso osa elämää. Läheisyyden kaipuu olisi suuri kun toinen olisi matkalla vähänkään pidemmän aikaa.

 Utila –  Honduras

Pavones – Costa Rica

Millainen on hyvä reissukaveri?

Jokaisella on tietysti omat kriteerit siihen, millaisen kaverin kanssa reissuun haluaa lähteä. Paras matkakumppani ei aina ole kumppani tai paras ystävä ja matkalla kokee varmasti uuden sekä erilaisen puolen reissukaverista ja pahimmassa tapauksessa koko matka menee pilalle.

Itse koen, että reissukaverin tulisi olla luotettava, rento (pystyy tekemään kompromisseja) ja  spontaaninen, oli reissukaveri sitten hyvä ystävä tai partneri.Tärkeintä on, että molemmista tuntuu hyvältä ja oikealta matkustaa toisen kanssa.

Tietysti samat mielenkiinnon kohteet ovat oleellinen asia kun pohtii sopivaa reissukumppania. Vaikka onkin tietty kohde, niin molemmat ei pakolta halua tehdä samoja asioita. On tärkeää keskustella, mitä reissulta odottaa ja mitä siellä haluaa tehdä. Meillä saattaa Samin kanssa erota mielenkiinnon kohteet välillä, mutta molemmat on valmiita tekemään kompromisseja. On myös tärkeä keskustella budjetista ennen reissua. Jos toinen haluaa elää reissulla luksuselämää ja toinen majoittua hostellin dormissa voi reissussa tulla paljon ristiriitaisia tilanteita ja riitoja.

Hyvä ja hauska seura ei ole pahaksi. Kaveri, jonka kanssa on helppo olla ja juttua riittää. Samin kanssa on ollut ihan super kiva ja helppo reissata. Molemmat meistä on onneksi tosi spontaaneja persoonia. Sami ehkä vähän spontaanimpi ja huolettomampi kun minä ja vie mua mun mukavuusalueen ulkopuolelle. Välillä ehkä liiankin huoleton tai paremmin sanottuna epäjärjestelmällinen, mikä on välillä hieman rasittavaa. Esimerkiksi tavaroiden laittaminen paikoilleen tuntuu välillä Samille liian vaikealta. Toisaalta tykkään järjestellä asioita, joten Sami sotkut siivoutuu omien sotkujen siivoamisen ohella. Loppujen lopuksi tärkeintä reissatessa jonkun kanssa on olla joustava  ja keskustella asioista, näin pienistä asioista ei tule isoja yhteenottoja ja jo ennen reissuun lähtöä on hyvä miettiä kenen reissukaverin kanssa tulisi kyseissä kohteessa parhaiten toimeen.

Gdansk – Puola

Santa Ana – El Salvador

Ellmau – Itävalta

Bolzano – Italia

Kenen kanssa sä lähtisit reissuun ja millainen sun matkakaveri olisi?

– Noora

suhteet ystavat-ja-perhe oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *