RAPUJUHLAT
”Helan går
Sjung hopp faderallan lallan lej
Helan går
Sjung hopp faderallan lej
Och den som inte helan tar *
Han heller inte halvan får
Helan går…
Sjung hopp faderallan lej”
Edellisessä postauksessa lupasin kirjoittaa mökillä pidetyistä rapujuhlista.
Koska oli elokuu ja oltiin mökillä, kuului rapuillallinen viikon ohjelmaan. Rapujuhlat jatkuvat kuitenkin usein jopa lokakuuhun asti.
Järjestättekö te ystävien tai perheen kesken rapujuhlia? Mä en ole pitkään aikaan viettänyt rapujuhlia, mutta nyt kun mökille lähdettiin niin olihan se pakko! Rapujuhlat ovat todella hauska tapahtuma istua perheen tai ystävien kanssa pöydän ääreen. Olisi ihan mahtavaa jos olisi oma mökki järven ääreltä, josta voisi itse ravustaa omat ravut juhliin.. Päädyimme kuitenkin ostamaan kaupasta valmiiksi keitetyt ravut pakastehyllyltä.
Tein alkupalaksi toast skagenit netistä löytyneen ohjeen mukaan. Resepti oli todella helppo ja simppeli ja leivistä tuli todella maukkaaat.Valitsiin leiväksi täysjyväpaahtoleivän vehnäleivän sijasta, joka osoittautui todella hyväksi vaihtoehdoksi. Tämä on myös vähän vatsaystävälliempi vaihtoehto herkkävatsaisille!
Meillä oli 5-8 rapua syöjää kohti riippuen tietysti rapujen koosta. Rapujen kylkeen tein pieniä lohileipiä saaristolaisleivästä, jotka sopivat hyvin rapujen kanssa. Lisäksi tein raikkaan perunasalaatin. Keitettyjä perunoita, silliä ja voita oli myös tarjolla. Juomaksi meillä oli kuivaa valkoviiniä ja mitäs muutakaan kun vodkaa.
Jälkkäriksi mikäs muukaan kun raparperipiirakka ja vanilijakastiketta. NAM!
Ruoka, juomat ja seura oli täysi kymppi ja ilta meni todella nopeasti. Asia johon kiinnitän seuraavissa rapujuhlissa huomiota on muistaa lisätä kattaukseen käsipyyhkeitä tai savetteja servettien lisäksi, sillä ilman näitä syöminen on aikamoista sottaamista.
Unelmointi omasta mökistä ja ravustamisesta jatkuu ja toivottavasti tämä unelma toteutuu vielä jonain päivänä!
Ihanaa viikonloppua!
-Noora