Slow life ?

Vaikka kuvat kertovat toisin, kirjoitan tätä postausta Espanjan rannikolta, jossa sade ja myrskytuuli on vallannut koko rannikon.

Olemme nyt matkanneet poikaystäväni kanssa retkeilyautossa noin kahden kuukauden ajan. So far so good. Matkaan on mahtunut tähän mennessä monen monta kilometria tien päällä. Aika vierähtää myös todella nopeasti. Olen todella kiintynyt tähän kompaktiin liikkuvaan kotiin. Home sweet home – Motorhome. Se menee minne vain.

Vietimme pitkän ajan Alpeilla lumilautailun merkeissä ja kuukauden jälkeen oli aika siirtyä kohti etelä espanjan ja portugalin rantoja. Matkaa Itävallasta Espanjan etelä-rannikolle oli lähes 2000 km eli ajoa oli melko paljon tiedossa. Suoraa tietä sinne ei tietenkään jaksaisi ajaa.

Samilla on tapana sanoa, kun auton rattiin istuu ’’Suoraa tietä etiäppäin’’.

   Onko retkeilyautossa asuminen hidasta elämää vai nopeaa?

Retkeilyauton antama vapaus on kaikki kaikessa. Pysähdyimme matkalla, missä ikinä halusimme. Pyöräilyä Gardajärvellä tai tutkistelua Italian suurkaupungissa, Milanossa ja Ranskan Rivieralla.Pysähdykset olivat maksimissaan kahden tai kolmen päivän pituisia ja sitten matka jatkui taas kohti määränpäätä. Aikataulu oli tiukka.

Miksi? Surffi on tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan Etelä-Espanjassa ja Portugalissa. Halusimme molemmat päästä nopeasti rannikolle hyvän surffin perässä ennen kuin rannat valloittuvat muista matkaajista.

Pitkät ajopäivät väsyttivät, vaikka en itse ratin takana istunutkaan. Uudet maisemat ja erilaiset tiet kiinnostivat ja en halunnut sulkea silmiäni, vaikka väsytti. Kahdeksan tunnin ajo Google Mapsin mukaan saattoi muuttua 10 tunnin matkaksi kaikkien pysähdyksien kanssa. Tuntui, että joka päivä olo on vain väsyneempi. Halu asettua yhteen paikkaan oli kova.

Tie vei hiljakseen etelämmäksi ja etelämmäksi.Nyt olemme viettäneet viikon paikoillamme ja nyt tuntuu siltä, että on hyvä olla ilman kiirettä. Herätä hitaaseen aamuun ja katsella aaltoja Samin kanssa auton ikkunasta samalla juoden kahvia. Näihin maisemiin ei ikinä kyllästy.  Slow life! 

Onko se aina hidasta? Ei varmastikkaan meidän kohdallamme. Halu nähdä ja kokea uusia paikkoa on kova. Samalla kuitenkin haluamme molemmat olla hetken paikoillamme. Katsotaan, minne tie seuraavaksi vie.

-Noora

kulttuuri matkat oma-elama suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *