Tomaattinen kesäkurpitsapasta
Nyt vaihtelua pastalle! Pastaa tulee syötyä useasti liikaa ja lopputuloksena on epämukava olo vatsassa ja tukkoinen olo. Kesäkurpitsa on todella matalahiilihydraattinen vaihtoehto pastan tilalle.Täydellinen vaihtoehto vatsaongelmaisille ruoanrakastajlle. Kesäkurpitsassa on paljon kuituja, jotka edistävät ruoansulatusta sekä parantaa suoliston toimintaa. Lisäksi se sisältää A-, B, ja C-vitamiineja.
Käytin pastan tekemiseen Juliannerautaa, Joka on melkein kun juustohöylä, vain erilaisella terällä. Julianneraudan avulla kesäkurpitsan tai muiden vihannesten leikkaaminen ”spagetiksi” onnistuu vaivattomasti. Pastan tekemiseen voi myös käyttää kuorimaveistä, jolloin pasta jää hieman paksummaksi.
Enjoy!
Tomaattinen kesäkurpitsapasta
Ainekset (4 annosta)
Tee näin:
Valmistukseen
3 tl öljyä
3-6 kesäkurpitsaa koosta riippuen
2 valkosipulin kynttä
1/2 punaista chiliä
1 sipuli
3 dl kirsikkatomaatteja
nippu tuoretta yrttiä esim. basilikaa tai minttua
1 sitruuna puristettuna
mausteeksi suolaa ja pippuria, halutessasi muita mausteita
Lämmitä öljy kuumaksi pannulla. Lisää chili, valkosipuli ja sipuli ja paista hetken aikaa, jonka jälkeen lisää kirsikkatomaatit. Paista kunnes tomaatit tummuvat.Lisää spagetti, mausteet ja sitruunan mehu puristettuna. Lisää lopuksi valitsemasi tuoreyrtit
Voit itse päättää kypsennätkö pastan (itse kypsennän).