VÄHÄN ERILAINEN PORTVIINIREISSU

Odotin tätä päivää tosi paljon.

Porto ja portviini! Mitään muuta en halunnut Portossa kokea, vaikka en mikään suurin portviinin ystävä olekaan.

Löydettiin Park 4 night sovelluksen kautta Porton keskustasta luotettavan näköinen ja turvallisen oloinen parkkipaikka, jossa yövyimme yhden yön. Ollaan käytetty kyseistä sovellusta paljon reissun aikana ja olemme aina olleet tyytyväisiä sovelluksen antamiin parkkeihin. Saavuimme Porton kaupunkiin vasta myöhään iltapäivällä, jolloin kaikki portviini kellarit olivat jo kiinni joten päätimme, että menemme portviini tourille seuraavana päivänä. Niitä oli kaupungissa paljon, joten piti vain päättää mikä olisi meille mielekkäin.

Ensimmäinen ilta meni tosi kivasti ja menimme syömään sekä maistelemaan erilaisia portviinejä. Ilta myöhään palasimme autolle, joka oli muiden retkeilyautojen ja autojen joukossa parkkeerattuna.

Aamulla kaikki alkoi. Vähän erilainen portviini reissu.

Sateinen päivä yllätti meidät aamulla, mutta onneksemme sade laantui hiukan kun olimme tekemässä lähtöä toiselle puolelle kaupunkia. Emme yleensä kanna mukanamme kaikkia arvotavaroitamme kaupungeissa, vaan piilotamme ja lukitsemme ne autoon. Autossamme on myös erilliset turvalukot THULE:lta. Laitoimme auton valmiiksi ja lähdimme aamupäiväksi Porton kauniiseen kaupunkiin.

Kävelimme sillan toiselle puolelle, josta otimme gondolihissin alas säästääksemme aikaa. Söimme hyvän aamupalan  7G nimisessä paahtimossa, joka sijaitsi lähellä valitsemaamme portviinikellaria; Taylor’s Port. Sade alkoi jälleen ja tummat pilvet valtasivat taivaan. Onneksemme olimme sisätiloissa nauttimassa kierroksesta ja maistelemassa erilaisia portviinejä.

Lähdimme viinikellarilta hymy korvissa ja pullo hyvää portviiniä repussa. Sade ei tässä vaiheessa haitannut sillä tiesimme, että pian saa kuivat vaatteet päälle. Saavuimme autolle ja auton ovi avautui vaikka Sami ei edes ollut avannut auton ovia.

En ollut uskoa silmiäni enkä edes ensimmäisten sekuntien aikana ymmärtänyt mitä oli käynyt. Autoomme oltiin murtauduttu!  Parkkialueelta viiteen retkeilyautoon oli murtauduttu, eikä parkkialueen työntekijä ollut nähnyt mitään. Miten on mahdollista?! Senkin lisäksi alueen valvontakamera ei ole ollut käytössä.

Kyyneleet valui poskille ja paniikki iski. Mitä mä nyt teen?

Odotimme paikallista poliisia, jolla kesti lähemmäs kaksi tuntia tulla paikalle. Poliisi tutki ”rikospaikan” ja pyysi meitä tulemaan poliisilaitokselle rikosilmoitusta varten. Olo oli tyhjä ja vihainen. Ajatukset reissun lopettamisesta kävi mielessä useaan otteeseen. En pystynyt sisäistämään sitä fiilistä, että joku oli käynyt autossa ja koskenut henkilökohtaisiin tavaroihini ja senkin lisäksi vienyt kaiken arvokkaan. Kaikki oli materiaa, mutta osassa tavaroissa oli kuitenkin tunnearvoa, jonka takia tavaran menetys tuntui pahemmalta.

Onneksi vakuutukset olivat molemmilla kunnossa ja meille ei käynyt mitään.  Pystyimme jatkaa matkaa kohti Pohjois-Espanjaa ja Etelä-Ranskaa. En ikinä ajatellut että näin olisi käynyt, vaikka monet ystävät ja perhe muistuttivat asiasta.

Onko kenellekään muulle käynyt samoin ?

-Noora

koti mieli oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *