juhannusta pakoon tallinnaan

Viime viikolla yksi miehen kavereista sai idean: Lähdetään juhannukseksi Tallinnaan! Innostuin ajatuksesta heti, ja päästin samalla pienen helpotuksen huokauksen juhannussuunnitelmien järjestyttyä näin vaivattomasti.

Epäsuosittujen mielipiteideni kärkisijaa pitää varmasti se, etten tykkää kovin monista pyhäpäivistä – joulun aikaa toki fiilistelen ja pääsiäiseltä otan mielelläni pitkät vapaat tai vaihtoehtoisesti putken tuplapalkkapäiviä töissä. Uudenvuoden, vapun ja juhannuksen voisin kuitenkin viettää aina jossain, missä niitä ei vietetä. Meillä ei ole koskaan ollut kavereiden kanssa mökkiperinteitä tai muita vakiintuneita tapoja juhlia, joten joka kerta pyörä täytyy keksiä uudelleen: Täytyy koota porukka, keksiä tekemiset ja paikat, ja useimmiten vielä sormet ristissä toivoa jotain muuta kuin perinteistä suomalaista säätä, jottei tunnelma latistuisi. Ei siis ihme, että innostuin juhannuksen vietosta helpon miniloman merkeissä paikassa, jossa pyhää vietetään itse asiassa vasta ensi viikon puolella meidän jo palattua arkeen. Jo näin ennen lähtöä olen päättänyt, että jos juhannusperinteitä on oltava, pakomatka Tallinnaan voisi tästä lähtien olla meille sellainen.

Reissun majoitukseksi valikoitui Kalamajasta parin makuuhuoneen loft, jonne voisin ainakin kuvien perusteella muuttaa oikeastaan ympärivuotisesti asumaan. Raflapuolelta varaus on tehty suht arpapelillä good enough –hengessä ravintola Trühveliin, a) joka sijaitsee kätevästi suht lähella kämppää Kalamajan alueella b) jonne sai tehtyä pöytävarauksen netissä ja ) jonka ruokalista kuulosti kiinnostavalta ja miljöö vaikuttaa rennon viihtyisältä. Ykkösvaihtoehtomme olisi ollut empiirisesti erinomaiseksi havaittu F-Hoone, mutta parin päivän varoitusajalla supersuosittu ravintola oli tietysti jo bookattu täyteen. Kenties sovittaisiin sekaan ilman varaustakin huomenna lounasaikaan tai lauantaina aamiaiselle! Juhannusaaton illallista lukuun ottamatta suunnitelmat ovat täysin auki, ja tiedossa lienee lähinnä haahuilua pitkin Kalamajan katuja olutpuoteihin ja terasseille pysähdellen.

Ihanaa juhannusta –  olit sitten mökillä, kaupungissa tai reissun päällä!

kulttuuri matkat ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
 1. Tallinna on ihana kesäkaupunki!:) Kannattaa lähteä satamasta myös poispäin vanhasta kaupungista, kauppahallin terassi on ihana!
  Itse odottelen heinäkuun alussa häämöttävää Tukholman matkaa.
  Mukavaa loppureissua teille!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Kiitos vinkistä 🙂 Pyörittiin kyllä kauppahallin lähettyvillä, mutta terassi jäi vielä testaamatta — ensi kertaan siis! Ihanaa Tukholman reissua! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *