lempiruokaa // tonnikalapiiras

Jatketaan taas ruokajutuilla! Vanhan blogin puolelta löytyy sinne ihkaensimmäisestä blogistani kopioitu ja alunperin ystävältä saatu piirasohje, josta on vuosien varrella tullut oma ja ystävieni suosikki. Uunituoreella piiraalla on usein houkuteltu kavereita kylään kiireidenkin keskeltä, ja työpaikan nyyttäriviikonlopun jälkeen useampikin työkaveri kaipaili reseptiä itselleen. Leivon tätä sen verran usein, että ajattelin jakaa ohjeen uudelleen myös teille!

Tonnikala-feta-tomaattipiiras

2 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
150g margariinia
½ dl vettä

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

tai

valmis piirakkapohja, esimerkiksi Sunnuntain suolainen, pyöreä piirakkataikina

Täyte:
2 prk tonnikalaa (toinen voi olla esimerkiksi tomaattitonnikala tai alkuperäisen ohjeen mukaan chilimaustettu)
paketti fetaa
kaksi tomaattia tai kauniimman lopputuloksen aikaansaamiseksi kirsikkatomaatteja

2 dl ruokakermaa
2 munaa

Levitä täytteet piirakkapohjan päälle. Sekoita ruokakerma ja munat ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle.
Päälle voi ripotella esimerkiksi juustoraastetta.

Paistetaan pohjataikinan ohjeen mukaan (tai 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä).

20161012_204435a.jpg

20161012_205335a.jpg

Kommentit (2)
  1. Tätä täytyy kokeilla! Ruisjauhot pohjan ohjeessa eivät varmaan ole välttämättömyys. Ne voinee korvata tavallisilla vehnäjauhoilla? Makuunhan tuo eniten kai vaikuttaa. Et ole sattunut kokeilemaan tätä ilman ruisjauhoja? 

    1. Kokeile ihmeessä! Olen tehnyt taikinan joskus pelkistä vehnäjauhoista ja tuo Sunnuntain valmispohjakin näyttäisi olevan vehnäjauhoon tehty, joten hyvin toimii niinkin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *