lokakuun kootut

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna vietettiin laatuaikaa kahdestaan. Seikkailtiin ympäri aurinkoista Espoota ja muun muassa kiivettiin Kasavuorelle ihailemaan maisemia. Toinen oli bongannut Öljysäiliö 468:n olevan viimeistä päivää auki yleisölle, joten suunnattiin sinne auringonlaskun jälkeen. Rakastan kaikenlaisia valoasioita, joten olin jo etukäteen ihan fiiliksissä valtavaan öljysäiliöön tehdystä valotaideteoksesta. Kenties parasta säiliössä olivat kuitenkin äänet, joita en ollut yhtään osannut odottaa – paikalle vanhempiensa kanssa tulleiden lasten äänet kaikuivat ja kiersivät niin, että iloiset huudot ja kirkuminen olivat kuin suoraan kauhuleffan ääniraidalta. Säiliöltä jatkettiin vielä lemppariravintola Sandroon, mistä kirjoittelinkin jo aikoinaan täällä.

Melkein koko lokakuuta rytmittivät iltaluennot maanantaista torstaihin neljästä kuuteen. Iltaluento konseptina kuulostaa kätevältä ja rennolta, mutta lähes jokaisen arkipäivän keskeltä katkaiseva pakollinen meno osoittautui ihan muuksi. Keväällä olisi tulossa vielä toinen samanlainen periodi, mutta taidan yrittää pyöritellä lukujärjestystä vielä niin, että saisin pyhittää edes osan arki-illoista ihan muille asioille kuin opiskelulle.

loka1.jpg

Kävin kampaajalla raidoittamassa koko tukan niin, että blondatun latvan ja muutamaa astetta tummemman oman värin ero saatiin piiloon. Pari ensimmäistä päivää totuttelin ”maantienvärisiin” hiuksiin, kunnes viimein tulin siihen tulokseen, että kyllähän ne ihan tuhkanvaaleat ovat. Blondi mikä blondi.

Linnanmäen Valokarnevaali on ollut to do -listalla joka syksy viiden vuoden ajan, mutta jotenkin aina on jäänyt menemättä. Tällä kertaa kuitenkin valittiin sopiva päivä jo hyvissä ajoin ja onnistuttiin jopa pitäytymään suunnitelmassa! Olin salaa haaveillut hattara ja maailmanpyörä -henkisestä söpöilyillasta ja kiitos lapsuuden huvipuistotraumojen yritin viimeiseen asti vältellä mihinkään oikeaan laitteeseen joutumista toisen toiveista huolimatta. Lopulta kokosin itseni ja kaikki tai ei mitään -asenteella ostettiin rannekkeet! Oli muuten ihan superhauskaa, ja kaiken maailman vuoristoratojen ja vapaapudotusten jälkeen sain vielä sen hattarankin.

Käytiin eräänä torstaina Susan kanssa testaamassa Senaatintorin ihana Café Köket. Huhujen mukaan Köketin asiakaskunta on viikonloppuisin varsin vauvapainotteista, mutta arki-iltapäivänä kahvilassa oli oikein rauhallista. Tarjolla olisi ollut myös koko päivän ajan avoin aamiaisbuffet, mutta tällä kertaa tyydyttiin ihan vain pullaan ja suolaisiin piiraisiin. Aamiainen keskellä päivää kuitenkin kieltämättä houkuttelisi, joten Köketiin täytynee palata tässä lähiaikoina!

loka2.jpg

Innostuin pienen tauon jälkeen käsitöistä ja virkkaamisen lisäksi tartuin neulepuikkoihin ensimmäistä kertaa vuosiin. Lopputuloksena on kaksi kaunista, harmaata lovikkalapasta, jotka pääsivät heti valmistumisensa jälkeen päivittäiseen käyttöön. Jottei menisi ihan liian marttailuksi, täytynee tunnustaa, että lapasia syntyi yhteensä kolme: sovelsin ohjetta alkuun vähän liiankin kanssa, ja ensimmäinen kokeiluversio jouti neulatyynyksi. Palataan neulomisinspiraatioon ja lapasiin kuitenkin vielä myöhemmin uudelleen!

Kuukauden lempparit: kandiksi valmistuminen, chia-puuro, Kiilan kolmen ja puolen euron skumppa, Sannin uusi levy

Kuukauden kirjat: Paperi T:n runokokoelma Post-alfa, Philip Delves Broughtonin omiin MBA-opintoihin perustuva What they teach you at Harvard viimein loppuun

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *