Intohimosta

Olin viikko sitten maanantaina eräänlaisessa työhaastattelussa. Oikeastaan se ei ollut työhaastattelu, sillä olen jo kyseiselle yritykselle töissä, mutta haastattelun tarkoituksena oli selvittää, mihin tehtävään päädyn seuraavaksi. Yksi haastattelukysymys jäi mietityttämään ja mietityttää minua edelleen.

Haastattelija kysyi mikä on intohimoni. Intohimo. Mitä se on? Mielestäni ei ole mitään ärsyttävämpää kysymystä kuin kyseinen kysymys. Työskentelen markkinoinnin parissa ja ilmeisesti kaikkien pitäisi suhtautua intohimoisesti johonkin, oli kyseessä sitten oma työ, musiikki tai vaikka ruuanlaitto. Minä en ole intohimoinen ihminen. Tai ehkä määrittelen intohimon eri tavalla kuin muut? Pidän markkinoinnista, pidän ruuanlaitosta, musiikista ja elokuvista. Mutta en suhtaudu mihinkään niistä intohimoisesti. Koen, että kun puhutaan intohimosta, puhutaan asiasta, jota haluaisi tehdä vähintään 50 % hereillä olosta. Ja minä kun en keksi mitään asiaa, mitä tekisin mieluiten koko ajan. Pidän nukkumisesta, mutta en halua nukkua koko aikaa. Pidän elokuvien katselusta, mutta jos joutuisin joka päivä katsomaan elokuvia, kyllästyisin. Olenko siis täysin intohimoton, tylsä ihminen? 

Kerroin haastattelijoillle, että minulla ei ole intohimoja. Näen mielessäni miten haastattelijat ovat haastattelun jälkeen keskustelleet, kuinka ihminen, jolla ei ole intohimoja on päätynyt työskentelemään alalle, joka elää intohimosta.  Mutta tekeekö se minusta huonon työntekijän, jos minulla ei ole intohimoja? Eikö se riitä, että teen asioita mistä pidän ja suoriudun töissäni moitteettomasti?

Olenkin sitä mieltä, että on täysin OK, että ei ole intohimoja. Minä pidän monista asioista ja teen monia asioita, ja se suhtaudunko niihin intohimoisesti vai vain neutraalimmin on täysin hyväksyttävää. Jään pohtimaan, miten ensi kerralla voisin vastata kyseiseen kysymykseen niin että saan haastattelijan miettimään, onko kyseinen kysymys edes oleellinen työhaastattelussa. 

– L

Ps. En myöskään pidä kysymyksestä ”mikä on lempi musiikkiasi”. Miten kukaan voi vastata siihen? Tähän voisinkin alkaa vastaamaan niin, että tässä on Spotify -soittolistani, tsekkaa se niin näet, että musiikkimakuni vaihtelee Eppu Normaalista Tame Impalan kautta Alphavilleen.  

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *