Ladataan...
A dream come true

Huhtikuu oli kyllä hyvä aika matkustaa Kööpenhaminaan, sillä meidän kohdalle satui todella lämpimät säät. Lähdimme Köpikseen siis perjantaina iltapäivästä ja takaisin Suomessa olimme sunnuntaina yöllä. Sunnuntai oli kaikista lämpimin päivä matkamme aikana ja silloin tarkenikin kuljeskella kaupungilla hyvin jopa ilman takkia.

Pakkohan sitä oli kaikkien muiden matkahehkutusten jälkeen kävellä lauantaina ihanaan Nyhavniin, johon oli meidän hotellista puolentoista kilometrin matka. Nyhavn on kyllä ehdottomasti oma lempipaikkani Kööpenhaminassa; ihanat värikkäät talot, purjeveneet satamassa, pienet söpöt kahvilat ja ihmisten välinä ympärillä. Jos on aikaa mennä vain yhteen paikkaan Köpiksessä niin suosittelen Nyhavnia lämpimästi!

Toinen aika jännä ja erikoinen nähtävyys Kööpenhaminassa oli Pyöreä torni, jonka löysin ihan sattumalta kun selailin kaupungin nähtävyyksiä. En muista kuinka korkea Pyöreä torni oli, mutta erikoisen siitä teki se, että sinne ei ollut ollenkaan portaita vaan tuollainen kaareva liuska, jota pitkin torniin noustiin. Meillä oli todella hyvä tuuri, sillä juuri tuona sunnuntaina tornissa oli Äänipäivät eli siis puheterapeutteja puhumassa ääneen liittyvistä asioista! Oli kyllä todella mielenkiintoista ja aivan käsittämätöntä että satuimme juuri tuona päivänä sinne menemään! Tornista on muuten sairaan hyvät näköalat Köpikseen! Jo se on takia kannattaa maksaa parin euron sisäänpääsymaksu.

Olihan sitä pakko kävellä  myös katsomaan Pientä merenneitoa, joka oli  hieman alle kahden kilometrin päässä  Nyhavnin alueesta. Matkan varrella on kaikkea kivaa nähtävää, etenkin Langelinien puisto on kaunis. Matka Pienen merenneidon paitsaan luo taittui hyvin jalan ja paluumatkalla näimme myös Amalienborgin linnan. Kööpenhamina oli kyllä ihana siitä, että nähtävyyksien välillä oli niin lyhyet kävelymatkat ja että kävellessä yhteen nähtävyyteen tuli matkan varrella monta muuta nähtävyyttä jo vastaan!

Lauantai-iltana päätimme mennä tutustumaan yhteen Kööpenhaminan ehdottomista kohteista  eli Tivoliin. Yllä olevassa kuvassa H.C.Anderssenin patsas ja takana upea Tivoli. Tivoli on siis maailman toiseksi vanhin huvipuisto, joka on avattu 1843. Itse koko Tivoli on jo nähtävyys, sillä huvipuistossa on todella upeita eri teemoja ja myös huvipuistolaitteet ovat ihan omaa luokkaansa. Tivolissa oli todella paljon nähtävää ja ilta huipentui mielestäni teatteriesitykseen Tivolin lavalla illan pimeydessä. Kaiken kaikkiaan Tivoli oli tosi hieno kokemus!

Kuten kuvasta näkyy, niin ihastuin meidän hotellin (Scandic palace) ikkunoihin! Koko hotelli huokui muutenkin vanhaa arkkitehtuuria ja tunnelmaa. Voin kyllä vain suositella hotellia lämpimästi, kaikki toimi moitteettomasti ja aamupala oli todella hyvä! Lisäksi hotelli sijaitsi ihan Strogetin päässä ja Tivolin lähellä.

Sunnuntaina kävimme myös heti aamusta Kööpenhaminan kauppahallissa eli Torvhallernessa. Itselle tuli ainakin hieman yllätyksenä, että kauppahalli käsitti siis kaksi erillistä lasista rakennusta, joissa kummassakin oli söpöjä pieniä kojuja ja ravintoloita. Kauppahallista löytyi kaikkea mahdollista syötävää aina makeasta suolaiseen ja sen ulkopuolella oli toinen toistaan ihanampia kukkakojuja! Voisiko mikään olla sen keväisempää kuin torikojut täynnä upeita kukkia ja hedelmiä!

Sunnuntaina kävelimme myös Fredrikin kirkon eli marmorikirkon ohi. Kirkko sijaitsee ihan Amalienborgin linnan läheisyydessä ja näkyy itseasiassa Amalienborgin aukiolle. Kööpenhaminassa parasta oli kyllä ehdottomasti se, että etäisyydet eri nähtävyyksien välillä olivat niin pieniä. Yhden päivän aikana ehti kiertää ties kuinka monta nähtävyyttä ja vieläpä ihan jalan! Metroa käytimme ainoastaan, että pääsimme lentokentältä kaupunkiin ja kaupungista sunnuntaina lentokentälle.

Kööpenhamina oli kyllä erinomainen matkakohde jopa näin huhtikuun alussa, sillä ainakin meidän kohdalle osui todella hyvät säät ja ihmisiä ei ollut vielä ihan mahdottomasti liikenteessä! Viikonlopun aikana ehti nähdä vaikka ja mitä, eikä aika ainakaan itsestä tuntunut liian lyhyeltä. Toki nyt kiersimme aika lailla ydinkeskustaa ja olisi ollut mielenkiintoista päästä myös ydinkeskustan ulkopuolelle kiertelemään ja ihmettelemään. Mutta onneksi ensi kerralla voi kiertää taas uusia paikkoja, sillä Kööpenhaminassa voisi kyllä vierailla useammankin kerran!

Onko teillä kokemuksia Kööpenhaminasta? :)

Ladataan...
A dream come true

Olen taas pitkästä aikaa ehtinyt panostaa meidän sisustukseen ja olenkin ostellut kaikki uutta ja ihanaa meidän olohuoneeseen lähiaikoina. Kaikista eniten olen kuitenkin keskittynyt virherkasvien määrän lisäämiseen, sillä ne tekevät mielestäni kodista todella viihtyisän ja raikkaan. No nyt meidän olohuoneen joka nurkassa ja pöydällä onkin sitten jos jonkinlainen kasvi. Mutta ne tekevät mielestäni kodista kodin näköisen!

Itse en ole todellakaan mikään viherpeukalo, mutta jotenkin nyt talvella ja keväällä itsellä on ollut harvinaisen hyvää tuuria kasvien kanssa, sillä olen saanut esimerkiksi palmuvehkan kasvamaan niin paljon, että minun oli pakko jakaa kasvi jo kahteen ruukkuun. Ja tässä tohinassa sain myös katkaistua yhden oksan palmuvehkasta, joka nyt somistaa sitten meidän olohuoneen pöydän minimaljakkoa. Myös toisenlaisia oksia olen innostunut ostamaan meille, nimittäin meidän lähikauppaan on tullut myyntiin eukalyptyksen oksia, mistä olin todella positiivisesti yllättynyt! Nyt olenkin jo pari kertaa käynyt hakemassa uuden oksan, sillä eukalyptuksen oksat näyttävät mielestäni aivan mahtavilta olohuoneessa!

Ostin alkuvuodesta meidän olohuoneeseen söpöt kuusikulmiot koristamaan aiemmin ollutta tyhjää seinää. Olen niin ihastunut näihin kolmeen hyllyyn ja näihin on ihana vaihtaa koriste-esineitä mielialan mukaan! Nämä kuusikulmiot on siis ostettu Jyskistä. Ja alapuolella olevassa kuvassa kolme minikasvia, jotka olen saanut viihtymään olohuoneessa työpöydälläni jo monta kuukautta.

Uusi lempikasvini eli pieni peikonlehti koristaa meidän olohuoneen sivupöytää, josta löytyy myös ihana Deseniolta tilattu taulu. Itse inhosin ennen meidän puunväristä lattiaa olohuoneessa, mutta olen nyt vasta tajunnut että sitä voi käyttää hyväksi sisustuksen värejä valitessa. Itse olenkin nyt innostunut puunvärisen ja valkoisen yhdistämisestä, kuten varmaan olohuoneen sisustuksestakin näkyy. Tähän yhdistettynä vielä viherkasvien vihreät sävyt niin värimaailma on kivan maanläheinen, mutta tyylikäs.

Onko joku muu innostunut kevään myötä sisustamisesta ja millaisia värejä teidän kodissa on? :)

Ladataan...
A dream come true

Joka kerta kun kävelen yliopiston ohi, mieleni valtaa syvä kiitollisuus siitä, että saan opiskella juuri tätä alaa. En voisi kuvitella mitään parempaa.

Monesti tulee kirjoitettua vain opintojen työläydestä, mutta kyllä opinnoissa on myös paljon asioita, joista voi olla kiitollinen. Olen erittäin tyytyväinen, että logopedian opiskelu on niin monipuolista ja kuten otsikkokin kertoo, niin teoria ja käytännön harjoittelu kulkevat käsi kädessä. Logopedian opintoihinhan kuuluu ainakin Tampereella kandivaiheessa 15 opintopisteen edestä ohjattuja asiakastöitä ja maisterivaiheessa 5 opintopisteen klinikaharjoittelu ja 25 opintopisteen pitkä harjoittelu. Eli kaiken kaikkiaan 45 pintopisteen edestä ohjattua harjoittelua ja asiakastöitä. Nämä ovat mielestäni kaikkein opettavaisimpia kursseja ja näissä pääsee hyödyntämään luennoilla opittuja asioita. Lisäksi ohjattuihin asiakastöihin kuuluu aina opettajien pitämiä ohjauskertoja, joissa voi saada helpotusta epätoivoon, vinkkejä terapiaan sekä vertaistukea muilta opiskelijoilta. Harjoittelut kun eivät aina suju ihan ongelmitta.

Ainakin Tampereella meillä kuuluu näihin ohjattuihin asiakastöihin yhteensä neljä asiakasta eli neljä harjoittelujaksoa. Ensimmäinen harjoittelu on ensikontaktiterapia, jossa asiakkaalla on yleensä äännevirhe. Ensimmäisen harjoittelun päätarkoitus on kuitenkin harjoitella asiakkaan kanssa toimimista, mutta myös tehdä terapiasuunnitelma ja toteuttaa terapiaa tämän mukaan. Ensikontaktiterapian teimme tänä vuonna pareittain, mikä oli ihan mukavaa sillä kyseessä oli ensimmäinen harjoittelu. Toisessa harjoittelussa, mikä itsellä loppui eilen (WUHUU!), on asiakkaana kielihäiriöinen lapsi, jolle myös suunnitellaan ja toteutetaan kuntoutusjakso. Kuntoutusjakso on toisessa harjoittelussa pidempi eli 22 x 45 minuuttia kuin ensikontaktiterapiassa (12 x 45min). Tuntuukin, että tuo toinen harjoittelu vei keväästä suurimman osan ajasta, kun miettii kuinka paljon aikaa tiedon hankkimiseen, terapian suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä loppuarvion tekemiseen menee aikaa.

Kaksi viimeistä harjoittelujaksoa toteutuvat mielestäni hyvin samoilla periaatteilla kuin kaksi ensimmäistäkin. Kolmas harjoittelujakso on saman pituinen kuin kielihäiriöterapiajakso ja viimeinen harjoittelujakso taas saman pituinen kuin ensikontaktiterapian kuntoutusjakso. Kaikilla harjoittelujaksoilla tulee tehdä harjoittelukertomus (max. 14 sivua), laatia vaadittavat sopimukset ja hankkia luvat, tehdä kuntoutussuunnitelma sekä lopuksi loppuarvio. Itse olen kokenut kuntoutusjaksot hyvin työllistävinä, sillä terapian suunnittelu on ainakin alussa hyvin hidasta ja siihen saa uppoamaan valehtelematta useampia tunteja. Saati jos haluaa oikein panostaa ja askarrella terapiaan kivoja materiaaleja, joiden avulla harjoittelu sujuu esimerkiksi lasten kanssa huomattavasti helpommin.

Itse olen ainakin harjoitteluiden myötä innostunut ostamaan (ehkä hieman liikaakin) itselle kaikenlaisia pelejä ja kortteja, joita voi hyödyntää terapioissa. Lisäksi olen askarrellut varmaan joka terapiakerralle jotain uutta materiaalia, jolla harjoitella. Tämä ei tietenkään ole mitenkään pakollista eikä tällaista vaadita harjoitteluissa, mutta itse olen kokenut sen erittäin hauskana ja antoisana. Lisäksi monesti materiaalia on hauska tehdä juuri lapsen omien mielenkiinnon kohteiden mukaan ja tällaisia materiaaleja harvoin löytyy valmiina. Onneksi meillä on kuitenkin koululla melko laaja varasto erilaisia pelejä ja leluja, joita voi vapaasti käyttää ja hyödyntää myös terapiassa.

Kysykää jos jokin jäi vielä mietityttämään! :)

PS. Mietin Q&A-postauksen tekemistä, eli jos teillä on kysymyksiä liittyen logopediaan tai opiskeluun niin laitelkaa niitä myös kommenteihin! :)

Pages