Kööpenhamina huhtikuussa

8.JPG

Huhtikuu oli kyllä hyvä aika matkustaa Kööpenhaminaan, sillä meidän kohdalle satui todella lämpimät säät. Lähdimme Köpikseen siis perjantaina iltapäivästä ja takaisin Suomessa olimme sunnuntaina yöllä. Sunnuntai oli kaikista lämpimin päivä matkamme aikana ja silloin tarkenikin kuljeskella kaupungilla hyvin jopa ilman takkia.

7.JPG

6.JPG

Pakkohan sitä oli kaikkien muiden matkahehkutusten jälkeen kävellä lauantaina ihanaan Nyhavniin, johon oli meidän hotellista puolentoista kilometrin matka. Nyhavn on kyllä ehdottomasti oma lempipaikkani Kööpenhaminassa; ihanat värikkäät talot, purjeveneet satamassa, pienet söpöt kahvilat ja ihmisten välinä ympärillä. Jos on aikaa mennä vain yhteen paikkaan Köpiksessä niin suosittelen Nyhavnia lämpimästi!

15.JPG

P4081911 (2).JPG

19.JPG

Toinen aika jännä ja erikoinen nähtävyys Kööpenhaminassa oli Pyöreä torni, jonka löysin ihan sattumalta kun selailin kaupungin nähtävyyksiä. En muista kuinka korkea Pyöreä torni oli, mutta erikoisen siitä teki se, että sinne ei ollut ollenkaan portaita vaan tuollainen kaareva liuska, jota pitkin torniin noustiin. Meillä oli todella hyvä tuuri, sillä juuri tuona sunnuntaina tornissa oli Äänipäivät eli siis puheterapeutteja puhumassa ääneen liittyvistä asioista! Oli kyllä todella mielenkiintoista ja aivan käsittämätöntä että satuimme juuri tuona päivänä sinne menemään! Tornista on muuten sairaan hyvät näköalat Köpikseen! Jo se on takia kannattaa maksaa parin euron sisäänpääsymaksu.

5.JPG

17.JPG

9.JPG

Olihan sitä pakko kävellä  myös katsomaan Pientä merenneitoa, joka oli  hieman alle kahden kilometrin päässä  Nyhavnin alueesta. Matkan varrella on kaikkea kivaa nähtävää, etenkin Langelinien puisto on kaunis. Matka Pienen merenneidon paitsaan luo taittui hyvin jalan ja paluumatkalla näimme myös Amalienborgin linnan. Kööpenhamina oli kyllä ihana siitä, että nähtävyyksien välillä oli niin lyhyet kävelymatkat ja että kävellessä yhteen nähtävyyteen tuli matkan varrella monta muuta nähtävyyttä jo vastaan!

10.JPG

Lauantai-iltana päätimme mennä tutustumaan yhteen Kööpenhaminan ehdottomista kohteista  eli Tivoliin. Yllä olevassa kuvassa H.C.Anderssenin patsas ja takana upea Tivoli. Tivoli on siis maailman toiseksi vanhin huvipuisto, joka on avattu 1843. Itse koko Tivoli on jo nähtävyys, sillä huvipuistossa on todella upeita eri teemoja ja myös huvipuistolaitteet ovat ihan omaa luokkaansa. Tivolissa oli todella paljon nähtävää ja ilta huipentui mielestäni teatteriesitykseen Tivolin lavalla illan pimeydessä. Kaiken kaikkiaan Tivoli oli tosi hieno kokemus!

13.JPG

14.JPG

18.JPG

Kuten kuvasta näkyy, niin ihastuin meidän hotellin (Scandic palace) ikkunoihin! Koko hotelli huokui muutenkin vanhaa arkkitehtuuria ja tunnelmaa. Voin kyllä vain suositella hotellia lämpimästi, kaikki toimi moitteettomasti ja aamupala oli todella hyvä! Lisäksi hotelli sijaitsi ihan Strogetin päässä ja Tivolin lähellä.

21.JPG

22.JPG

Sunnuntaina kävimme myös heti aamusta Kööpenhaminan kauppahallissa eli Torvhallernessa. Itselle tuli ainakin hieman yllätyksenä, että kauppahalli käsitti siis kaksi erillistä lasista rakennusta, joissa kummassakin oli söpöjä pieniä kojuja ja ravintoloita. Kauppahallista löytyi kaikkea mahdollista syötävää aina makeasta suolaiseen ja sen ulkopuolella oli toinen toistaan ihanampia kukkakojuja! Voisiko mikään olla sen keväisempää kuin torikojut täynnä upeita kukkia ja hedelmiä!

2.JPG

3.JPG

P4071635 (2).JPG

Sunnuntaina kävelimme myös Fredrikin kirkon eli marmorikirkon ohi. Kirkko sijaitsee ihan Amalienborgin linnan läheisyydessä ja näkyy itseasiassa Amalienborgin aukiolle. Kööpenhaminassa parasta oli kyllä ehdottomasti se, että etäisyydet eri nähtävyyksien välillä olivat niin pieniä. Yhden päivän aikana ehti kiertää ties kuinka monta nähtävyyttä ja vieläpä ihan jalan! Metroa käytimme ainoastaan, että pääsimme lentokentältä kaupunkiin ja kaupungista sunnuntaina lentokentälle.

P4071308.JPG

Kööpenhamina oli kyllä erinomainen matkakohde jopa näin huhtikuun alussa, sillä ainakin meidän kohdalle osui todella hyvät säät ja ihmisiä ei ollut vielä ihan mahdottomasti liikenteessä! Viikonlopun aikana ehti nähdä vaikka ja mitä, eikä aika ainakaan itsestä tuntunut liian lyhyeltä. Toki nyt kiersimme aika lailla ydinkeskustaa ja olisi ollut mielenkiintoista päästä myös ydinkeskustan ulkopuolelle kiertelemään ja ihmettelemään. Mutta onneksi ensi kerralla voi kiertää taas uusia paikkoja, sillä Kööpenhaminassa voisi kyllä vierailla useammankin kerran!

Onko teillä kokemuksia Kööpenhaminasta? 🙂

Kommentit (1)
  1. Hei, löysin vasta blogiisi – mahdatko enää olla aktiivinen kirjoittaja?

    Googlasin tietoja logopediasta ja logopedian opinnoista, ja näiden hakujen kautta päädyin tänne. Olisin kysynyt, kuinka paljon logopedin työstä on tietokoneella työskentelyä? Olen nelikymppinen, tules-ongelmista kärsivä alanvaihtaja, jolle olisi tärkeää vaihtelevat työasennot, mutta hyvä ergonomia. Eikä mielellään paljoa staattista päätetyötä. Logopedia olisi todella kiinnostava ala, mutta käytännön työjärjestelyistä on aika naftisti tietoa. Olisi kiva kuulla, millaisia työpäiväsi ovat. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *