En paljasta vartaloani

Netissä tuntuu kaikkialla näkyvän kuvia naisista vähin vaattein. Halutaan näyttää oma kroppa sellaisenaan julkisesti. Se on ihan ookoo. Mutta minua se rupee jo kypsyttämään. Itse haluan pitää vartaloni itselläni. Tiedän ilman noita kuviakin, että jokaisella meillä on erilainen kroppa ja että me kaikki olemme jokainen yhtä ihania ihmisiä oli vartalomme millainen vain. Ei siihen tarvitse kuvia muiden vartaloista.

Toki on äärettömän hyvä, että yritetään yhdessä muuttaa yleistä vartalonmallia nollakoosta normaaliin kokoon. Mutta jotenkin tää palaute mitä oon ihmisten kuullut puhuttavan on jotenkin erikoinen. Monen olen kuullut arvostelevan, että miten tuo kehtaa laittaa kuvia jne. Miehet arvostelevat myös, mutta erityisesti toisten naiset arvostelevat rankasta kuvien naisia. Tottakai kehujakin olen kuullut sanottavan. Itse arvostan tavallaan sitä rohkeutta, mutta samalla ihmettelen sitä hirmuisesti. En ikinä haluaisi julkaista kuvaa omasta vartalostani, koska en halua näyttää vartaloani yleisesti ihmisille. Riittää, että mieheni sen näkee 🙂 Olen melko häveliäs ja välillä tunnen suurta noloutta siitä, että muut kehtaavat olla ilman vaatteita julkisesti. Esim saunominen kimppasaunassa miesten kanssa olisi kammottavaa. En halua katsella kuvia toisten vartaloista enkä tunne mitään tarvetta nähdä sellaista.

Tunnustan etten rakasta vartaloani, mutta pidän siitä ja olen onnellinen sen hyvinvoinnista. Haluaisin muuttaa paljonkin vartalostani, mutta tyydyn siihen, koska se on ollut terve koko ikäni.

Tahtoisin jo jättää kaikenlaiset vartalokeskustelut taakse. Koski ne sitten laihuutta, lihavuutta tai omaa tyytyväisyyttä vartaloonsa. Toivoisin, että pikkuhiljaa jätettäisiin ulkonäköasioista meuhkaaminen. Keskityttäisiin tärkeämpiin asioihin elämässä. Ulkonäköpaineita meillä on kaikille jo riittävästi. Tarvitseekohan sitä vielä jotenkin ihmisille entisestään korostaa.

Aika jyrkkää tekstiä, mutta olen jo pitemmän aikaa miettinyt tätä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *