PUHEVIAT / positiivisia ja negatiivisia näkemyksiä

 

Tähän väliin aattelin heittää pientä analyysiä ja pohdintaa mun puhevioista, mutta ensin:
Heippa kaikki Lilyn bloggaajat, ja Lilyn blogeja lukevat ihmiset. Tässä on mun eka postaus minkä jaan Lilyssä. Ja tää postaus on kopioitu mun entisestä blogista, mutta halusin tän tänne koska mun mielestä aihe on tärkeä, ja semmonen josta haluan puhua. Mistä pitääkin puhua. Omista heikkouksista ja vahvuuksista puhuminen on hyvä tapa jakaa muille kuvaa siitä minkälainen ihminen oot. Joten tässä mun negatiivisia ja positiivisia näkemyksiä mun puheesta.
33399787_2109496595989347_6337418296165400576_n1.jpg
 
Mulla on siis puhevikoja, ja kaiken sortin änkytystä ja muuta. Ja oon saanut myös kuulla siitä. mm. kiusaamisen, nimittelyn ja tämmösten kautta.

Varsinkin jos mua jännitää, tai oon jännittynyt jonkun ihmisen takia, alan änkyttämään pahasti. Mikään ei oo niin rasittavaa. Änkytykselläni en nyt meinaa sellasta ”he-he-hei m-mun ni-nimi on A-Alisa” vaan sellasta, että sanat sekoaa, puhun aivan liian epäselvästi ja nopeasti, sanat takeltelee, ja muuta tuollasta. Huoh, joskus tuntuu että menetän hermot kokonaan. Mutta oon jo melkein tottunut siihen, nou hätä.

 

Puhevikoja mulla on R, ja L. Noita vikoja on koitettu parantaa puheterapiassa, ja jopa leikkauksella, mutta eipä ne paljoa mua auttanu. Oikeastaan se leikkaus oli ihan katastrofi. Nielu, ja kitarisa operaation jälkeen en osannu kirjaimia K,O, ja P. Ne piti opetella uudestaan.

Ai niin, ja aina kun yritin juoda, kaikki neste tuli nenästä ulos. Haha, se oli oikeastaan aika hauskaa. Nyt siis kun myöhemmin muistelee.

 

Myös miinuksena oli, että mun ääni muuttu tosi paljon leikkauksen jälkeen. Koska opettelin siis niitä kirjaimia uudestaan. Se ärsytti mua tosi paljon.

R-VIKA

Mun R ei tuu samasta paikasta kun muiden. Mun R tulee syvemmältä, ihan kurkusta asti. Meinasin vuosi sitten päästä R viasta eroon, mutta sitten vaan lopetin sen treenaamisen… Tyhmä minä! Periaatteessa osaan siis ärrän, mutta en osaa käyttää sitä puheessa.

 
L-VIKA

Moni ei ees huomaa, että mulla on äl vika. Mutta se on se, mikä tekee mun puheesta niin epäselvää. Tääkin vaiva oli melkein selätetty, mutta tyhmänä ihmisenä lopetin harjoittelun, ja tilaisuus meni sivu suun! Kun sanot L kirjaimen ääneen, sun kieli osuu kitalakeen. Mää teen ällän niin, että mun hampaat menee yhteen.

 

Nyt pitää varmaan alkaa uudestaan harjoittelemaan, kun ois motivaatiota.

Mutta positiivisesti,

Vaikka mulla on kaikki nuo aiemmin mainitsemat asiat, ne ei estä mua. Oon puhunut tosi isojen ihmismassojen eessä, ja nauttinut siitä! Ne on niitä hetkiä kun oon vaan näyttänyt keskisormet pelolle, ja antanut palaa! Se on tosi mahtavaa!

 

Yleensä se epäselvästi puhuminen on pahimmillaan vaan tietyissä mielentiloissa. Yleisesti kyllä ihmiset ymmärtää mitä sanon, jos vain puhun tarpeeksi hitaasti.

Ne jotka puhuu mulle paljon, tietää minkälainen mun ääni on.

Oon onnellinen just tämmösenä, ja oon oppinut arvostaan mun ääntä, ja ulosantia! Rakastan ja välitän itsestäni juuri näin. Uskon itseeni, ja siihen että voin tehdä isoja asioita! Niin sunkin kuuluis! Uskoa itseesi!

Mee nyt peilin eteen, ja katso itseäs hetki. Sano sitten sille tyypille sua vastapäätä: rakastan sua just tuollasena. Don`t hide it anymore. This is me.

Piristää päivää mukavasti, takaan sen!

 

Love, Alisa Auvinen

 

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *