Sata samanlaista, kuinka erotun?

Imago on muistikuva sinusta. Minulle tärkeä lause ja siksi se löytyy myös omilta nettisivuiltanikin. Perustan oman työni ja yritykseni tähän lauseen sisältyvään viisauteen.

Kuvittelepa tilanne, osallistut tilaisuuteen työsi puolesta. Kohtaat useamman ihmisen ensimmäistä kertaa. Koska paikalla on mahdollisesti satoja ihmisiä, todennäköisesti paikalla on myös heitä, jotka voivat vaikuttaa työuraasi merkittävästi. Paikalla on luultavasti paljon  ihmisiä, jotka ammatillisesti profiloituvat lähes kuten sinä. Sama koulutus, samanlainen työkokemus ja he tarjoavat lähes samaa osaamista ja asiantuntijuutta kuin sinä. Mitä sinusta jää mieleen?

Vaikka kohtaamillasi ihmisillä olisi mielessään selkeä muistikuva sinusta, viikkojen päästä he eivät muista sinusta juurikaan mitään faktoja kuin mahdollisesti yrityksen, johon he sinut profiloivat ja toivottavasti nimen. Onneksi he muistavat sataprosenttisesti sen miten he kokivat sinun kohtaamisen. Nykyisessä infoähkymaailmassa, jossa kultakalakin kykenee keskittymään pidempään kuin keskivertoihminen somessa, vain omaan tuntemukseen perustuvan mielikuvan voima ei ole yllätys.

Koska viestin vastaanottajan reaktiota et pysty muuttamaan, on sinun panostettava omaan viestiisi, siis sanattomaan viestiin erityisesti. Mieti, jos sinulta otetaan pois puhe, titteli ja asema, mikä on sinun todellinen sanomasi? Se on se mitä sinusta muistetaan, erottaa sinut muista, myös työelämässä. Vahvistamalla sitä viestiä, voit tukea sinun ammattitaitoa ja auttaa erottumaan eduksesi isostakin joukosta. Siinä työssä voin auttaa sinua

detsku_5_web_0.jpg

suhteet oma-elama tyo raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *