Sata samanlaista, kuinka erotun?

Imago on muistikuva sinusta. Minulle tärkeä lause ja siksi se löytyy myös omilta nettisivuiltanikin. Perustan oman työni ja yritykseni tähän lauseen sisältyvään viisauteen.

Kuvittelepa tilanne, osallistut tilaisuuteen työsi puolesta. Kohtaat useamman ihmisen ensimmäistä kertaa. Koska paikalla on mahdollisesti satoja ihmisiä, todennäköisesti paikalla on myös heitä, jotka voivat vaikuttaa työuraasi merkittävästi. Paikalla on luultavasti paljon  ihmisiä, jotka ammatillisesti profiloituvat lähes kuten sinä. Sama koulutus, samanlainen työkokemus ja he tarjoavat lähes samaa osaamista ja asiantuntijuutta kuin sinä. Mitä sinusta jää mieleen?

Vaikka kohtaamillasi ihmisillä olisi mielessään selkeä muistikuva sinusta, viikkojen päästä he eivät muista sinusta juurikaan mitään faktoja kuin mahdollisesti yrityksen, johon he sinut profiloivat ja toivottavasti nimen. Onneksi he muistavat sataprosenttisesti sen miten he kokivat sinun kohtaamisen. Nykyisessä infoähkymaailmassa, jossa kultakalakin kykenee keskittymään pidempään kuin keskivertoihminen somessa, vain omaan tuntemukseen perustuvan mielikuvan voima ei ole yllätys.

Koska viestin vastaanottajan reaktiota et pysty muuttamaan, on sinun panostettava omaan viestiisi, siis sanattomaan viestiin erityisesti. Mieti, jos sinulta otetaan pois puhe, titteli ja asema, mikä on sinun todellinen sanomasi? Se on se mitä sinusta muistetaan, erottaa sinut muista, myös työelämässä. Vahvistamalla sitä viestiä, voit tukea sinun ammattitaitoa ja auttaa erottumaan eduksesi isostakin joukosta. Siinä työssä voin auttaa sinua

detsku_5_web_0.jpg

Suhteet Oma elämä Raha Työ

Vähän laatua nyt peliin, jooko!!

Käytettyä ja kierrätettyä?

Käytän paljon käytettynä hankittuja vaatteita. Itse asiassa se on yksi ja ainoa sääntö, josta olen tiukasti pitänyt kiinni. Puhun ja tapaan asiakkaita aina käytettynä hankitussa asuissa.

Olen onnellinen, koska saan toistuvasti osakseni kehuja pukeutumisestani. Kiitän ja kerron mistä asu on hankittu. ”Ei sitä kukaan huomaan, jos et sä kerro!” Nii-i ja siksi juuri haluan sen kertoa. Onko minun oma Burberryn trenssini jotenkin mitättömämpi, koska se on käytettynä ostettu? Miksi uutena ostetusta vaatteesta pitäisi tulla ylevämpi tunne? Niin, ja viekö minun kirppis-riepuni jotenkin arvon pois sinun statussymbolista? Hmm.. ja ajattele, on aika vaikeata tietää kenellä on nykyään ihan uutena ostettu vaate päällä ja kuka vaan paistattelee salamatkustajana kerskakulutuksen loisteessa kirppisvaatteissaan!

Miksi tälle tielle lähdin? Siksi, että kun aloin opiskelemaan Pukeutumisneuvojan erikoisammattitutkintoa havahduin pelottavaan ajatukseen. Minut koulutetaan neuvomaan ihmisiä kuinka pukeutua suosiollisesti omaan vartaloon, luontaisiin väreihin ja elämäntyylin nähden. Mitä tämä tarkoitti? Pääsääntöisesti uusien vaatteiden ostamista. Mitä se tarkoitti niille ei-niin-suosiollisille vaatteille? Kaatopaikkaa tai kirpputoria. Valitettavasti nykyään meille myydään niin paljon laadutonta tekstiiliä, joita ei hyvillä mielin voi enää kierrättää. Koska ne hädin tuskin kestävät yhdenkään ihmisen kulutusta ja kierrättämistä ei voi ajatella, päätyvät vaatteet lopulta kaatopaikalle. Ei hyvä.

Kuinka voi vaikuttaa laatuun? Ostokäyttäytymisellä on iso merkitys. Valitettavasti tämä hieno ideologia katoaa taivaan tuuliin siinä vaiheessa kun eteen ilmestyy vetävä toppi ja hinta on naurettava 2,99 €!! ”Täähän on käytännössä ilmainen! Jos se nyt kestää edes kolme käyttökertaa, niin se on ihan rahansa väärti!!” Niin, saattaa olla. Mihin se toppi päätyy sen jälkeen?

Entäpäs jos se toppi maksaisikin 299 € ja se kestäisi 25 käyttökertaa, mutta helmassa olisi hieno tuotemerkki? Pienoinen pettymys laadusta kenties? Mihin se toppi päätyisi käytön jälkeen? Kaatopaikalle vai kiertoon? Valitettavasti laaduton tavara ei kierrä, vaikka se olisikin uutena ylihinnoiteltu. Miten tunnistaa laatu uutta ostettaessa, siinäpä vasta kysymys. Olemmeko kasvattaneet sukupolven, joilla on aivan käsittämättömän laaja brändien ja tuotemerkkien tuntemus, mutta ei lainkaan laatutietoa?

Kun on tarpeeksi kiertänyt kirpputoreja, alkaa käsitys tuotteiden laadusta ja tarjonnasta realisoitua. Laatua on vaikea löytää, mutta silti sen löytää helpommin kirpputorilta kuin kaupasta. Laadukas tuote kestää käytön, pesun ja kohtuullisen muokkauksen. Laatu on usein yksityiskohdissa, liitoksissa ja materiaalissa. Kun nämä kohdat ovat kunnossa, vaate kestää aikuisen käytön ja palvelee käyttäjäänsä vuosia, ehkäpä pariakin käyttäjää.

En tuputa ideologiani (kaikille!), mutta haastan katsomaan omaan vaatekaappiin ja miettimään, millainen on sinun käsitys laadusta? Perustuuko se hinnoitteluun vai itse tuotteeseen? Samalla kun mietit sitä, perehdy Outi Pyyn hienoon kirjoitukseen tulevasta Tekstiilijätelaista joka astuu voimaan 2016. Vaatteesi ovat jätettä, oletko valmis? tateclothespile.jpg http://www.bloglovin.com/frame?post=959668363&group=0&frame_type=fb&blog=4399899&link=aHR0cDovL291dGlsZXNweXkuY29tLzIwMTMvMDQvMjIvdGVrc3RpaWxpamF0ZWxha2ktMjAxNi8&click=0&user=0

Muoti Ajattelin tänään Ostokset Trendit