Helppo kesäinen kasvispasta
Tykkään ostaa kasviksia ja hedelmiä aina sen mukaan mitä on sesongissa, sillä silloin ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Kesä on sesonkikasvisten juhla-aikaa, kun kotimaisten vihannesten lisäksi Euroopasta tuotuja ihania kasviksia ja hedelmiä löytyy kaupasta läjäpäin ja super halvalla.
Tämän kesäisen pastan reseptin löysin, kun mietin mitä tekisin kauppakassiinsa tiensä löytäneistä kesäkurpitsasta ja munakoisosta. Pasta on juuri sopiva kesäpäivään, valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise ja ruoka on sopivan kevyttä kuumaankin päivään (vielä kun niitäkin joskus saataisiin!). Auringonkukansiemenet tuovat ihanaa rapeutta ruokaan. Noudatin reseptiä tällä kertaa melko tarkasti, mutta pastaa voisi varmasti tuunata vaikkapa lisäämällä joukkoon vielä fetajuustoa, kirsikkatomaatteja ja pinjansiemeniä. Parasta tietysti tulisi jos peston tekisi itse, itse oioin ja käytin tällä kertaa valmispestoa sillä ruoka oli saatava valmiiksi siinä sivussa kun vauva roikkui kiinni tississä ja taapero levitteli keittiön laatikosta lattialle rasiallisen tulitikkuja ja jos jonkinlaista kauhaa ja kapustaa.
Ainoa miinus siitä, että tämä ruoka ei maistunut taaperolle (mikä oli kyllä odotettavissakin, kasviksia ja penneä al dentenä). Alkuperäisestä reseptistä kiitos Elina Jyväkselle (Maku.fi).
Kesäinen kesäkurpitsa-munakoisopasta
Paahdetut kasvikset:
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
rypsiöljyä
kuivattua rosmariinia
suolaa
paprikajauhetta
Lisäksi tarvitset:
300 g pastaa (täysjyväspelttipenne sopi hyvin)
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl pestoa
tuoretta timjamia
mustapippuria
parmesaania
Aloita valmistamalla paahdetut kasvikset. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja munakoiso ja leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet unipellille, voitele ne öljyllä ja ripottele päälle suolaa, paprikajauhetta ja rosmariinia. Paista uunin ylätasolla noin 20 minuuttia.
Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Paahda sitten auringonkukansiement keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat hieman väriä. Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää suolaa ja oliiviöljyä veteen ja keitä pasta al denteksi. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Lisää sekaan pesto, paahdetut kasvikset, auringonkukansiemenet ja reilusti tuoretta timjamia.
Nostele lautasille ja viimeistele rouhimalla päälle mustapippuria ja parmesanraastetta. Nauti!
Your post contains a lot of useful information for me. Thank you very much for that.