Sano se kirjeellä

IMG_1466.JPG

Olen ollut tänä keväänä ilahtunut, yllättynyt ja erittäin otettu ystävieni huomaavaisuudesta ja kekseliäisyydestä. Meidän postiluukusta on nimittäin useampaakin otteeseen kilahtanut huomionosoituksia ja tervehdyksiä joko perheenlisäyksen johdosta tai tervehdyksenä muuten vaan. 

Nykyään on niin harvinaista että postiluukusta putoaa kirje käsinkirjoitetuilla osoitetiedoilla, että mut valtaa heti lämmin, odottavainen ja jännittynyt fiilis kun mietin mitä ja keneltä lähetys mahtaa sisältää. Tyttäremme synnyttyä saimme pari niin huolella koottua pikku pakettia, että oikein mietin mistä lähettäjät olivatkin saaneet kerättyä niin täydellisen setin kauniita pikku esineitä kirjeeseen sujautettuna. Kovasti lämmittivät sydäntä ihan jo sen takia, että joku on ajatellut meitä ja nähnyt vaivaa ilahduttaakseen.

Tyttäremme kummisetä on myös viime aikoina kunnostautunut korttien lähettelijänä. Esikoinen sai postissa häneltä onnittelukortin isoveljeksi tultuaan, ja lapsemme saivat myös kesäterveiset lomamatkaltaan. Mahtavaa että myös perheen pieniä muistetaan, meidän 2-vuotiaskin saa tuntea itsensä tärkeäksi kun hänelle tulee ihan omaa postia.

Haluaisin itse olla se huomaavainen ystävä, joka lähettäisi postissa söpöjä tervehdyksiä aiheesta tai sitten ihan muuten vaan. Ikävä kyllä olen enemmänkin se synttäreiden unohtelija, jolla ei ole edes kenenkään osoitetta muistissa. Meinasipa tyttären ensimmäinen nimipäiväkin mennä ihan ohi tässä imetysdementiassa, mutta onneksi joku ystävällinen muistutti onnittelemalla. Ehtiipä niitä onneksi juhlia sitten kun tyttö itsekin tajuaa mistä on kyse.

Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni än-yy-tee-nyt ja alkaa ylläpitämään merkkipäiviä kalenterissa sekä osoitekirjaa. Ehkä sitten tulevaisuudessa voisin itse olla se ihana ystävä joka saa ilahduttaa muita, siinäpä kaunis tavoite.

41B9EE56-364D-4CBB-A201-3FA33567F6CE.JPG

933C6F86-5ED4-4C3B-97CF-AABDBA7D77F3.JPG

Suhteet Ystävät ja perhe

Helppo kesäinen kasvispasta

763E2DCB-F245-476B-B8CF-ECBEA070F0E4.JPG

Tykkään ostaa kasviksia ja hedelmiä aina sen mukaan mitä on sesongissa, sillä silloin ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Kesä on sesonkikasvisten juhla-aikaa, kun kotimaisten vihannesten lisäksi Euroopasta tuotuja ihania kasviksia ja hedelmiä löytyy kaupasta läjäpäin ja super halvalla. 

Tämän kesäisen pastan reseptin löysin, kun mietin mitä tekisin kauppakassiinsa tiensä löytäneistä kesäkurpitsasta ja munakoisosta. Pasta on juuri sopiva kesäpäivään, valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise ja ruoka on sopivan kevyttä kuumaankin päivään (vielä kun niitäkin joskus saataisiin!). Auringonkukansiemenet tuovat ihanaa rapeutta ruokaan. Noudatin reseptiä tällä kertaa melko tarkasti, mutta pastaa voisi varmasti tuunata vaikkapa lisäämällä joukkoon vielä fetajuustoa, kirsikkatomaatteja ja pinjansiemeniä. Parasta tietysti tulisi jos peston tekisi itse, itse oioin ja käytin tällä kertaa valmispestoa sillä ruoka oli saatava valmiiksi siinä sivussa kun vauva roikkui kiinni tississä ja taapero levitteli keittiön laatikosta lattialle rasiallisen tulitikkuja ja jos jonkinlaista kauhaa ja kapustaa.

Ainoa miinus siitä, että tämä ruoka ei maistunut taaperolle (mikä oli kyllä odotettavissakin, kasviksia ja penneä al dentenä). Alkuperäisestä reseptistä kiitos Elina Jyväkselle (Maku.fi).

Kesäinen kesäkurpitsa-munakoisopasta

Paahdetut kasvikset:

1 kesäkurpitsa

1 munakoiso

rypsiöljyä

kuivattua rosmariinia

suolaa

paprikajauhetta

Lisäksi tarvitset:

300 g pastaa (täysjyväspelttipenne sopi hyvin)

1 dl auringonkukansiemeniä

3 rkl pestoa

tuoretta timjamia

mustapippuria

parmesaania

Aloita valmistamalla paahdetut kasvikset. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja munakoiso ja leikkaa ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet unipellille, voitele ne öljyllä ja ripottele päälle suolaa, paprikajauhetta ja rosmariinia. Paista uunin ylätasolla noin 20 minuuttia.

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Paahda sitten auringonkukansiement keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat hieman väriä. Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää suolaa ja oliiviöljyä veteen ja keitä pasta al denteksi. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Lisää sekaan pesto, paahdetut kasvikset, auringonkukansiemenet ja reilusti tuoretta timjamia.

Nostele lautasille ja viimeistele rouhimalla päälle mustapippuria ja parmesanraastetta. Nauti!

Koti Ruoka ja juoma