Matkailu avartaa ja ahdistaa

Matkustimme hiljattain halpalentoyhtiön siivillä Puolaan, joka jo itsessään aiheutti huonon omatunnon lentojen aiheuttamien päästöjen vuoksi. Kotiinpaluupäivänä lentokenttä lisäksi evakuoitiin mahdollisen pommiuhan takia, kun joku oli jättänyt laukkunsa valvomatta kentälle. Tämä taisi onneksi kuitenkin olla väärä hälytys ja pääsimme lennollemme.

IMG_20180725_193846_124.jpg

Lentomatkustamisen sanotaan olevan helppoa ja nopeaa, mutta mukavuus siitä on kyllä mielestäni kaukana varsinkin, kun mukana on kärsimätön lapsi. Jonottelua, odottelua, paikallaan istumista ja hirveää säätöä. Matkakohde oli kyllä ihana, mutta jotenkin tuntui väärältä. Matkustaminen on ihanaa, mutta miksei siitä voisi maksaa sen verran, kuin se oikeasti rahallisesti vahingoittaa ympäristöä tai kuluttaa luonnonvaroja? Jos ei ole rahaa kalliimpaan matkaan, niin eikö voisi matkustaa harvemmin ja vastuullisemmin? Tällöin matkustaminen ehkä olisi mahdollista myös tulevaisuudessa.

IMG_20180724_212711_915.jpg

Itse yritän jatkossa miettiä myös matkakohteita, joihin pääsisin vaikka laivalla. Matkustaminen on mukavampaa, eikä tarvitse koko ajan jonottaa ja istua. Toki matkustaminen vie kauemmin aikaa, mutta kyllä matkastakin voi nauttia, eikä pelkästään päämäärästä.

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *