AIKA PYSÄHTYÄ

Tämän postauksen piti olla tarinaa meidän kellarin valmistumisesta, mutta eilisen uutisen myötä siitä tulikin vähän mollisävytteisempi.

Kaikki suunnittelu, kilpailutus ja suunnitelmien viilaus oli tehty, ja nyt vain odottelimme, että asiat etenevät suunnitellussa aikataulussa. Elämä kuitenkin yllättää. Eilen saimme kuulla, että Mammuttihirsi, jolta olimme tilanneet hirsi- ja puuosatoimituksen, oli jättänyt konkurssihakemuksen. Alkujärkytys oli tietysti suuri ja siinä järktyksessä jäi lounaskin lautaselle.  Me olimme saaneet kaikille ennakkomaksuille kuitenkin pankkitakauksen, jonka ansiosta rahalliset menetykset ovat meille vain muutaman tonnin. Ensimmäisenä hiipi mieleen kaikki ne muut rakentajat, jotka eivät ole huomanneet maksuilleen pankkitakausta vaatia, ja joiden projekti jää tämän vuoksi pahasti kesken. Kaikki sympatiat heille. Toivottavasti konkurssipesä pystyy jatkamaan toimintaa niin, että mahdollisimman moni saisi tilaamansa tavaran.

Toki tämä nyt aiheuttaa meidänkin projektiin viivästymistä, pystytyshän oli tarkoitus aloittaa jo 4 viikon päästä. Perustava jatkaa nyt perustukset valmiiksi suunnitelmien mukaan, ja sitten työmaa jää seisomaan joksikin aikaa. Onneksi kaikki yhteistyökumppanit asennusporukkaa myöden ovat suhtautuneet tosi ymmärtäväisesti, ja yritetään saada projekti yhdessä eteenpäin mahdollisimman pian.

Konkurssi ei varmasti ole koskaan helppo ratkaisu yrittäjälle, ja sen vuoksi en osoittelisi ketään syyttävällä sormella. Unettomia öitä on varmasti vietetty paljon, onhan yrittäjän vastuulla yrityksen lisäksi myös sen työntekijät, joilla monella meni eilen pitkäaikainen työpaikka. Koen siis, että me itse selviämme tästä hyvin pienillä ”kolhuilla” moneen muuhun verrattuna. Tsemppiä ja voimia kaikille, joita tämä jollain tavalla koskettaa! 🖤

Mutta nyt viikonloppu hengähdetään ja sulatellaan asioita. Ensi viikolla alamme kartoittaa miten ja kenen kanssa asioita lähdetään edistämään.

Rentouttavaa viikonloppua,

//Krista

koti oma-elama remontointi raha
Kommentit (2)
  1. Voin kirjoitella prosessista uuden postauksen, kun ollaan saatu asiat selvitettyä. Vielä toistaiseksi en osaa ollenkaan sanoa kuinka nopeasti siitä on mahdollista irtautua.

  2. Harmi juttu Mammuttihirren konkurssi teidän hankkeenne kannalta. Kyllä tuosta tulee vähintäänkin vaivaa ja ylimääräistä hommaa.

    Näin yleisen sivistyksen kannalta olisi hieno kuulla, että millainen prosessi on saada rahat irti pankkitakauksesta ja kauan siihen oikeastaan menee aikaa? Joutuuko tässä odottelemaan konkurssipesän toimia vai pääseekö irti nopeammin?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *