HIRSITOIMITUS

Uusi vuosikymmen starttasi mukavissa merkeissä, kun saimme hirsitoimituksen työmaalle torstaina 2.1. Sää oli onneksi selkeä, vaikka kelit on olleet melko kosteat viime aikoina.


Olimme hankkineet raksalle reilu 10 kuormalavaa ja pinon lautaa hirsipakettien alle laitettavaksi. Tässäkin todettiin, että onneksi tulimme itse paikalle kontrolloimaan hommaa, sillä ensimmäiset 3 pakettia oli nostettu suoraan maan päälle. Paketeissa on toki kiinni matalat aluspuut, mutta epätasaiselle maalle laskettuna ne eivät mitenkään olisi riittäneet pitämään pakettia irti maasta. Kolme ensimmäistäkin nostettiin uudestaan ylös ja sujautettiin alle kuormalavat.

Kun sitten aloimme selvittelemään tarkemmin pystytysjärjestystä saimme tietää, että paketteja ei ole numeroitu pystytysjärjestykseen. Toisin sanoen paketissa 1 ei välttämättä ole ensimmäisiä hirsiä, vaan ne voivat olla esim. paketissa 8. Mitään listaa siitä, mitä hirsiä mikäkin paketti sisältää, emme olleet etukäteen saaneet. Päätimmekin tehdä ne itse. Tommi kävi kuvaamassa jokaisen paketin kyljessä olevan luettelon ja näpyttelimme ne Exceliin. Tämän listan avulla pystyttäjät löytävät heti oikeat paketit ja pystytään avaamaan vain tarpeelliset muovit. Näin saadaan pidettyä loppuvaiheessa asennettavan hirret säältä suojassa mahdollisimman pitkään.

Vinkkinä siis tuleville hirsirakentajille, että pyytäkää tehtaalta hyvissä ajoin listat pakettien sisällöistä, jotta paketit pystytään jo toimitusvaiheessa asettelemaan työmaalle järkevään järjestykseen. Meillä tiistai aamu alkaa nyt sillä, että paketteja siirrellään oikeille paikoilleen, ennenkuin saadaan pystytys käyntiin.

Mutta huomenna siis päästään aloittamaan pystytys, ja arvatkaa olenko jännittänyt sitä tässä jo monta päivää! Sääennusteita tsekkaillaan monta kertaa päivässä; näillä näkymin vettä on luvassa onneksi vain keskiviikkona. Ensi kerralla saankin toivottavasti postailla teille tänne jo kuvia itse hirsikehikosta 🥰

Rentouttavaa loppiaisiltaa 💫

//Krista

koti remontointi
Kommentit (3)
  1. Olisi paljon järkevämpää, jos paketit numeroitaisiin pystytysjärjestyksen mukaan. Meillä työmaa tontilla, aletaan rakentamaan omaa taloa. En olisi muutama vuosi sitten uskonut, että aiomme rakentaa oman talon. http://www.tankkauspartio.fi

  2. Rakentaja2019
    2.2.2020, 09:35

    Meillä oli Hongan toimituksessa tuommoinen samanlainen hirsiluettelo kuin olitte tehneet paketissa nro yksi pystytysohjeiden ja seinäkuvien kanssa.

    1. Meiltä se puuttui kokonaan. Eikä myyjäkään löytänyt mistään kyseistä tiedostoa, kun häneltä sitä kyseltiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *