KOUVOLAN ASUNTOMESSUT

Meille tarjoutui sopiva väli käväistä Kouvolan asuntomessuilla matkan varrella ajellessa Lappeenrantaan. En ollut ehtinyt juuri tutustua kohteisiin tarkemmin, mutta sen verran tiesin, että yhtään hirsitaloa siellä ei ollut. No, vinkkejä muutamiin sisäpuolen seikkoihin kuitenkin kaivattiin, ja niitähän asuntomessuilta saisi.

Messupäiväksi sattui yksi kesän lämpimimmistä päivistä. Kohteita oli myös melko vähän, joten ne tuli kierrettyä suhteellisen nopeaan tahtiin.

Ekologisuus ja kotimaisuus oli vahvasti esillä, esim. näitä kauniita Woodion puukomposiittialtaita näkyi useammassakin kodissa.

Woodio.

Ihana hattuhylly Design Studio Taimi

Kaunis rimoista tehty sängynpääty.
Dekolakun olohuone.

Asiat, joita meidän rakennusprojektissa tällä hetkellä mietitään, ja joihin myös messuilla paljon keskityttiin oli ikkunoiden koot, valaistus ja pihajutut.

VALAISTUS.

Pienten kirkkaiden spottien sijaan on siirrytty käyttämään led-paneeleita, jotka ulkonäöllisesti muistuttaa paljon spottia. Niissä valo kuitenkin hajautuu laajemmalle alueelle, ja niillä saa luotua lempeämmän yleisvalaistuksen kuin normi spoteilla. Paneeleita oli asuntomessuilla lähes joka kohteessa. Saatiin myös vahvistus sille, että myös meille yleisvalaistus tehdään niillä. Ollaan pohdittu paneelin muotoa ja kokoa ja tod näköisesti päädytään nyt siihen, että kaikkiin huoneisiin tulee halkaisijaltaan 16-17cm pyöreät paneelit.

Aika paljon kohteissa oli käytetty myös ledinauhaa, mitä voisi harkita myös tuonne meidän tulevaan kotiin. Se on edullinen ratkaisu, mutta vaatii kyllä huolellisen suunnittelun ja asennuksen, jotta ei näytä tökeröltä.

Yllättävän vähän oli käytetty nyt kovasti trendaavaa epäsuoraa valoa (tai sitten sitä ei vain huomannut kirkkaassa auringonvalossa). Pääosin sitä näkyi vain kylpyhuoneissa, ja osassa kohteista epäsuora valaistus oli toteutettu vähän huolimattomasti pinta-asennuksena.Meille epäsuoraa valoa tulee näillä näkymin myös vain kylpyhuoneisiin ja saunaan, joissa se upotetaan kattorakenteisiin ja lauteisiin.

Led-paneelit eteisaulassa.
Dekolakun valaistus.
Näköalakylppäri 🖤

IKKUNOIDEN KOOT.

Tämän asian osalta puolisko varmaan jälkikäteen toivoi, että asuntomessut olisi jääneet väliin. Aloin nimittäin JÄLLEEN kerran arpoa meidän ikkunoiden kokoja ja pitäisikö jotain vielä leventää ja jotain pidentää jne. Ja jos jotain vielä tuleville messuille toivoisin, niin enemmän infoa kohteiden mittasuhteista oli sitten kyseessä huonekorkeus, ikkunakoot tai  huoneiden mitat. Omista piirustuksista on ollut tosi vaikea hahmottaa miltä mikäkin mitta luonnossa näyttää, ja messuilla pääsi näkemään paljon erilaisia vaihtoehtoja. Joutui vain näkemään vähän vaivaa ikkunakokojen selvittämiseen ja välillä koot jäivätkin täysin arvailujen varaan.

Meillä ruokailutilaan on tulossa L170xK230cm ikkuna ja mietin kannattaisiko sitä vielä vähän leventää. Myös makkareiden tuuletusikkunoihin ja korkeisiin ikkunoihin saattaa tulla pieniä muutoksia. Korkeisiin ikkunoihin 10cm leveyttä lisää ja tuuletusikkunoiden muoto muuttua neliömäisestä suorakaiteeksi.

Näyttävä Pholc Mobil valaisin.

PIHA.

Oma ehdoton suosikki pihajutuista oli Drop:n ulkotulipaikka. Lisävarusteena siihen saa myös kannen, jolloin se toimii pöytänä. Kätevää! Nyt tulisija oli hyvässä messutarjouksessa, mutta eipä sitä viitsi tyhjälle tontille ostaa töröttämään 😄 Ehkä vuoden päästä.

Kokonaisuudessaan messuilla oli aika vähän kohteita, joissa olisi tullut jonkinlaisia ahaa-elämyksiä. Moni kohde oli tehty perus pakettitalon malliin ja ne kahlattiin hyvin nopeasti läpi. Vinkkejä saatiin kuitenkin noihin muutamiin asioihin, joita messuille lähdettiin katsomaan, ja hyvä niin, nyt päästään sähkösuunnitelmassakin eteenpäin.

Aurinkoa kaikkien viikonloppuun! ☀️

//Krista

Kommentit (2)
  1. Ihmettelin itsekin hirsitalojen vähyyttä, mutta kyllä alueelta yksi Honkarakenteen kohde löytyi (kohde 3, Talo Aito). En tiedä, olisiko syynä ollut sitten tiukka asemakaava, ettei muita hirsitaloja ollut ja että tuokin kohde oli tosiaan paneloitu.

    Kokonaisuudesta olen pitkälti samaa mieltä. Oikein mikään kohde ei säväyttänyt ja iso osa ideoista tuntui aiemmilta vuosilta kierrätetyiltä. Toisaalta omaa silmääni miellytti muutaman kohteen sisustuksen puun ja värien käyttö.

    1. Juu, se oli tosiaan Honkatalojen rakentama kohde, mutta he tekevät hirsitalojen lisäksi myös normi puutaloja, ja mun käsittääkseni tuo Talo Aitokin olikin jonkinlainen ekopuutalo.

      Toivotaan, että ensi vuonna olis nähtävillä myös useampi hirsitalo 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *