TÄLTÄ SE NÄYTTÄÄ!

Jeeee! Kauan odotetut mallinnukset meidän tulevasta kodista kilahti eilen sähköpostiin. Ja ne näyttää niin super hyvältä ja ihan meidän näköiseltä. Tältä sen siis kutakuinkin pitäisi ensi kesänä näyttää ❤️

Designista kiitos kuuluu meidän taitavalle arkkitehdille Eemilille (@Koluarkkitehdit), joka sai luotua haastavalle kallioiselle rinnetontille  meidän toiveiden mukaisen hirsitalon. Ja toiveitahan oli jonkin verran, eikä ne tässä projektin edetessä ole vähentyneet 😉

Lähtökohtana oli luoda moderni hirsitalo, jossa valo kiertää eri tiloista ja suunnista. Toiveena oli myös, että oleskelutiloihin saadaan täyskorkeaa tilaa ja yläkerran pilkottava merinäköala huomioidaan jotenkin suunnittelussa. Kaikki tämä saatiin toteutumaan.

Julkisivun päävärit tulevat olemaan vaalea puu, valkoinen ja tummanharmaa. Hirsiseiniin etsitään kaunis kuultosävyte, jolla kuusen alkuperäinen sävy saadaan säilytettyä mahdollisimman hyvänä. Päätykolmioihin ja terassin seinäkkeisiin tulee leveä valkoinen paneeli ja kellari/sokkeli värjätään tumman harmaaksi. Tumman harmaana tulevat myös ulkopuolen ikkunat. Alueen asemakaava rajasi suunnittelua kattomuodon ja julkisivun värityksen suhteen, joka osaltaan hiukan helpotti valintoja eri vaihtoehtojen välillä.

Talon pääikkunat, parveke ja oleskelupiha avautuvat länteen ja etelään. Terassi kiertää näiden lisäksi myös pohjoispäädyssä, jossa on pääsisäänkäynti. Kriteerinä oli myös oma sisäänkäynti kodinhoitohuoneeseen, joka on suunniteltu talon itäpuolelle. Autokatos tulee talon alle pohjoispäätyyn, ja sinne saatiin mahtumaan myös varastot ja se pakollinen paha; tekninen tila.

Sisäväritys tulee poikkeamaan kuvasta sen verran, että ainakin näillä näkymin hirsipinnat on tarkoitus jättää puun sävyiseksi. Mutta sisätiloista ja pohjakuvista teen tarkempaa postausta tulevina viikkoina, jossa avaan vähän myös sitä mistä lähdettiin ja mihin päädyttiin lopullisissa suunnitelmissa.

Nyt vaan fiilistellään näitä kuvia ja odotetaan, että hommat etenee!

//Krista

Kommentit (3)
 1. Vähän selailen sun blogia täältä raksa-arjen alkutaipaleelta:) saitteko te mallinnoksen talosta arkkitehdiltä vai silloiselta talotoimittajalta?:)

 2. Riika W. (coterie.fi)
  12.9.2019, 16:39

  Näyttää kyllä niin upealta! Tosi kiva kun jaksat kirjoitella projektista!
  Btw, hauska yhteensattuma – meidän olohuoneen (varsin harvinainen) valaisin on päässyt tuohon havainnekuvaan 😀

  Hurjasti tsemppiä toivotellen,
  Riika

  1. Kiitos! Kyllä jo kovasti odotellaat että alkaisi varsinainen rakentaminen 😊 Tuo valaisin on ihana! Hyvin oli mallintaja osannut valita 😍

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *