TERASSIEN LASIKAITEET

Kaupallinen yhteistyö: Lasitehdas

 

 

 

 

Projekti etenee ja blogin puolella on ollut hetken hiljaista kaikkien kiireiden keskellä. Meillä on jäänyt melko viime tinkaan monet hankinnat, joissa huomattiin olevan melko pitkät toimitusajat, joten nyt on täytynyt käyttää kaikki liikenevä aika niiden kuntoon saattamiseksi.

Sisäpuolen työt ovat olleet kovassa vauhdissa ja kaikki sisäseinät on saaneet maalipinnan päälleen. Myös laatoittaja aloitti tällä viikolla. Näillä ihanilla kesäsäillä on ollut kiva tehdä sisätöiden ohessa myös kesken jääneitä ulkopuolen hommia valmiiksi. Talon ilme on muuttunut valtavasti tässä kuukauden sisällä, varsinkin, kun Lasitehdas kävi asentamassa meille terassien ja parvekkeen lasikaiteet. Olin itsekin yllättynyt, miten upeat niistä lopulta tuli! Tämänkin aiheen kanssa kun tuli vietettyä melko monta hetkeä eri yksityiskohtia pohtien. Meillä U-profiilien ja käsijohtimien väriksi valikoitui anodisoitu alumiini, joka sopii hyvin yhteen valkoisten panelointien kanssa. Vaihtoehtona oli myös musta, mutta photoshoppailtuani muutaman kuvan eri värivaihtoehdoilla tulimme siihen tulokseen, että musta olisi tehnyt kaiteiden ulkonäöstä paljon raskaamman. Ja hyvä näin, vaaleassa profiilissa on juuri sitä keveyttä, jota lasikaiteilla taloon haluttiin luoda.

Jonkin verran on tullut kyselyitä lasikaiteiden alla olevista rakenteista. Meille oli selvää jo rakennesuunnitteluvaiheessa, että taloon tulee lasikaiteet, joten se osattiin ottaa huomioon terassin kantavuutta suunniteltaessa. Meillä terassi kiertää talon kolmella sivulla ja on osittain kellarin päällä ja osittain täysin puurakenteinen. Kellarin (ontelolaattojen) päällä olevassa osassa terassin runko on tehty 148×48 kestopuusta. Lasikaidetta varten terassivasojen päätyyn liitettiin 2 kestopuuta rinnakkain, jotta lasikaiteille saatiin tarpeeksi tukeva tarttumapinta.Puurakenteisessa osassa taas vasojen päähän on liitetty melko järeä liimapuupalkki, johon kaide saatiin helposti kiinni. U-profiilin lisäksi alumiininen käsijohde kiinnitettiin ruuvilla seinäkkeisiin, mikä lisäksi vielä tukevoittaa kaidetta.

Ennen muuttoa meille asennetaan vielä kahteen yläkerran makuuhuoneeseen lasiset ranskalaisen parvekkeen kaiteet ja loppukesästä parvekkeen alle liukulasitus, jotta terassista voi nauttia vähän pidempään myös keväällä ja syksyllä. Tuntuu, että mitä valmiimmaksi talo tulee, sitä vähemmän on energiaa viimeistelyyn (kuten huomaatte terassilaudoituksenkin suhteen). Monet sanovat, että muuton jälkeen puhti loppuu ihan täysin, mutta toivottavasti meillä ei, koska viimeistelyt, kuten saunan lauteet, jäävät tosiaan muuton jälkeiselle ajalle.

Huomenna olisi juhannusaatto ja meillä se vierähtää raksalla kuten kaikki muutkin vapaapäivät. Lauantaina saadaan ystäviä vieraaksi, joten jos silloin pidettäisiin vähän löysempi raksapäivä 🙂

Aurinkoista ja turvallista juhannusta kaikille!

//Krista

koti remontointi
Kommentit (3)
  1. Upeannäköinen talo teille rakentumassa ja ihanat suuret ikkunat! Vitsi mikä määrä myös luonnonvaloa – aivan mahtavaa.
    Omassa talonrakennusprojektissa saimme juuri sähkösuunnitelmat tehtyä ja seuraavaksi olisi vuorossa sähköasennusten aika. Nämä kyllä aiheuttivat jokseenkin päänvaivaa ja toivon nyt vain, että ratkaisut olivat oikeat.
    Jään innolla odottamaan miltä teidän talo näyttää, kunhan saatte kaiken valmiiksi – tsemppiä kovasti sinne!

  2. Heippa! Kysyisin onko teillä ikkunakarmit ulkoa mustat ja sisältä valkoiset? Kiitos jos ehdit vastata:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *