Eat, sleep, repeat

Mistä tietää, että on ainakin hieman aikuistunut? Esimerkiksi siitä, että kiinnittää huomiota asumiseen. Olen nyt nykyisen eli kohta entisen asuntomme, asuntoni, parvekkeella. Totesin itselleni, että tämä on paras parveke, joka minulla on koskaan ollut. Olen nauttinut tästä kyllä hyvin paljon, hankkinut tänne sohvan ja kaikki.

Tavallaan tulee hyvä fiilis siitä, että olen osannut nauttia ainakin tästä hyvästä asiasta. Usein jotenkin säikähdän jälkikäteen sitä, kuinka vähän olen onnistunut tietoisesti iloitsemaan niistä asioista, joita minulla on ollut. Vaikka toisaalta, tämä ajatus vahvistaa sitä, että kaikkea pitäisi suorittaa. Jos en ole ollut tarpeeksi onnellinen, en ole onnistunut. Toisaalta, pystyykö kukaan nauttimaan asioista ja olemaan onnellinen kuin napista painamalla, vaikka tietäisi, että niin pitäisi nyt tehdä?

Ilmeisesti viikon alku oli helpompaa aikaa. Tänään olen itkenyt ja murehtinut. En ole oikeastaan syönyt kunnolla ennen iltaa, ja unetkin  ovat jääneet vähälle. Huomaan, että kidutan itseäni tarkoituksella. Vaikka samaan aikaan tiedostan sen, että siitä ei ole kellekään mitään hyötyä. Se ihminen, jota olen satuttanut, ei tule yhtään onnellisemmaksi, jos en nuku ja syö. Päinvastoin, siitä on vain haittaa, jos tapaamme.

Elämässä on aivan hirvittävä määrä erilaisia asioita, jotka menevät ihan eri tavalla kuin mitä minä ajattelisin. Olen elänyt todella pitkään niin, että ajattelin muiden tarpeiden tulevan ylitse omieni. Että on parempi, jos en kerro omista tunteistani ja tarpeistani. Että on hyvä, että mieluummin mukailee muiden haluja kuin omiaan.

Tästä on seurannut ainakin minulle pitkälti vain huonoja asioita. Totta kai myös hyviä, mikään asia tuskin on läpeensä hyvä tai paha, mutta kategorisesti pahoja. Olen väsynyt ja katkeroitunut, jatkanut tilanteissa, joissa en haluaisi olla. Koska en tee niin kuin itse haluaisin, käyttäydyn huonosti. Olen myös osoittanut olevani epäluotettava: koska en ole kertonut ajatuksistani jo aiemmin, miten kukaan voi luottaa siihen, että puhuisin nytkään totta?

Sillä, että kuvittelee tekevänsä hyvin, kun toimii muiden mieliksi, tekee itselleen hallaa. Aivan käsittämätön ajatus, ainakin minulle. Tässä sitä sitten opetellaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *