Tauon jälkeen

Pari päivää jäivät kirjoittamisesta väliin. Ensin unohdin ja sitten oli muuta ohjelmaa. Poikaystäväni tuli käymään entisessä yhteisessä kodissamme. Pelkäsin, miten osaisimme olla, mutta onneksi osasimme. Välissämme on edelleen jonkinlainen jännite, mutta ainakin minulla oli mukavaa. Tauon jälkeen tapaaminen tuntui vähän pelottavalta, mutta asiat menivät huomattavasti paremmin kuin mitä oletin.

Huomaan, että pyörin puolityhjässä asunnossa aika toimettomana. Tuntuu, että elämäni tärkein tehtävä juuri tällä hetkellä on pyrkiä eroon kaikesta turhasta tavarasta, mutta se ei liene kovin ylevä tavoite. Olen tällä viikolla ollut paljon poissa kotoa varmaankin siksi, että en oikein keksi mitään muuta tekemistä kotona kuin päämäärättömän harhailun ja esineiden nostelun paikasta toiseen.

Vaikka tämä tuntuu juuri nyt aika turhauttavalta ja surulliseltakin, on taustalla toivo siitä, että tämä on vain osa prosessia. Olen saanut sen, minkä halusin, eli enemmän aikaa itselleni ja omalle ajattelulleni. Nyt minun vain täytyy keksiä, mitä sillä teen. Nyt minulla on mahdollisuus syventyä siihen, mitä oikeasti tahdon, mikä minua kiinnostaa, mikä on minulle merkityksellistä.

Juuri tällä hetkellä olen irrallani. Tuntuuko se hyvältä? Vähän päivästä riippuen. Ehkä tänään olen hieman väsynyt viikon jäljiltä. Olen ollut tavalliseen verrattuna todella aktiivinen, kävellyt paljon ja tehnyt täyden työviikon nelipäiväisen sijaan. Nyt minun pitäisi antaa itselleni lupa vain olla, mutta en oikein vieläkään osaa sitä, vaikka olen opetellut jo kauan.

Yhtä aikaa on ihanaa ajatella, että jokainen päivä on lahja ja tärkeä, mutta toisaalta se on myös erittäin kuluttavaa. Jos minun pitäisi elää jokainen päivä täysillä, olisin viikon jälkeen jo aivan loppu. Tässäkin pitää hakea tasapainoa.

Olen iloinen tästä blogista ja siitä, että sain vihdoin aloitetuksi kirjoittamisen. Teksti on täyttä tajunnanvirtaa enkä usko tämän kiinnostavan ketään. En lue näitä edes itse julkaisun jälkeen, ainakaan vielä. Silti tämä on minulle erittäin tärkeä ja kätevä työkalu oman kirjallisen ilmaisuni henkiinherättämiseksi. Unelmoin siitä, että joku päivä pidän kestävyyteen liittyvää blogia ja podcastia, joista ihmiset saavat käytännön vinkkejä ja inspiraatiota kestävämpään elämään. Ehkä sitten joskus.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *