Domdom ja muutama muu – Joko tunnet Tampereen sisustuspääkadun?

Kevät on saapunut kaupunkiin! Keskimääräisen harrastajasisustajan silmin se tarkoittaa pyhää kolminaisuutta: kynttilät talviteloille, ikkunoille tehopesu ja ihan vähän jotain uutta keväistä kotiin. Ihan yhtään suunnittelemattakin mieli, katse ja askeleet harhailevat kaupungilla kävellessä sisustuskauppojen suuntaan. Samoin kuin vaatteissakin, tahdon myös sisustukseen jotain hankkiessani päästä pitämään tuotetta käsissäni ennen ostopäätöstä, nähdä sen aidosti olemassaolevana, en pelkkänä kuvana. Tämä tarve vie mut hankkimaan asiat kotiinkin pääosin myymälöistä, en juuri tilaile tuotteita nettikaupoista, ainakaan tietämättä tarkalleen mitä olen hankkimassa. 

Tampereella on yksi kadunpätkä, jonka varrelle on kertynyt monta erilaista ja mielenkiintoista sisustusalan liikettä: Aleksis Kiven katu Hallituskadulta Laukontorille saakka. Puolestavälistä korttelia löytyy blogimaailmassakin mainetta niittänyt, selkeään, nykyaikaiseen ja ehdottoman ajankohtaiseen skandinaaviseen piensisustustavaraan luottava Domdom. Kahden siskoksen pyörittämä liike ei ole myymälätilana mitenkään valtava, mutta valikoima on kokoon nähden yllättävän laaja: juuri nyt kaivattua kevätpiristystä löytyy ihan varmasti kodin jokaiseen huoneeseen keittiöstä makkariin ja olkkarista vaatehuoneeseen. Domdomilta löytyy myös verkkokauppa, joka antaa hyvää osviittaa myös myymälän valikoimasta. Tsekkaapas se täältä!

domdom 1.jpg

domdom 2.jpg

domdom 3.jpg

domdom 4.jpg

domdom 5.jpg

domdom 8.jpg

domdom 7.jpg

domdom 6.jpg

Kuten kuvistakin toivottavasti aistii, Domdom on juuri sellainen liike, jollaisia Suomesta saisi löytyä enemmänkin. Söpö, ihmisen kokoinen ja keskellä kaupunkia – se tarjoaa vaihtoehdon ketjumyymälöille ja itku-kärsimys-epätoivo-ahdistus -tyyppisille alan jättiläisille esimerkiksi paljonpuhutun pienen kivan ostamiseen. Hankkiipa tuparilahjaksi, itselle, tarpeeseen, mielitekoon, ei syyllä niin väliä. Esteetikon onni löytyy aina ympäriltä!

Samalla reissulla kun katsastat Domdomin, voi helposti poiketa myös moneen muuhun sisustusliikkeeseen, jotka kaikki löytyvät samasta korttelinpätkästä kadun molemmin puolin. Aleksis Kiven kadun uusin tulokas Gusta Design on ekologinen valinta: se on erikoistunut 1930-1970-lukujen muotoiluun ja myy sen ajan käytettyä suomalaista ja pohjoismaista designia, kuten Artekia, keskittyen pääosin huonekaluihin. Sisustus ID taas on perinteikäs, jo 80-luvulta asti tamperelaisia palvellut  yritys, joka myy niin design-klassikoita kuin tämän päivän hittimerkkejäkin. Sisustus ID:n yhteydessä toimii myös kotimainen keittiöihme Kitzen. Lähempää Laukontoria löytyvät myös sisustustekstiilien suunnitteluun ja valmistukseen keskittyvä Sisustus KatLin, sekä Vuoden Sisustusliikkeenäkin palkittu Sisustusliike Kantriina, jonka laaja valikoima ja kaunis esillepano yllättää joka kerta. Jos olet keittiössä viihtyvää sorttia (etkä kärsi minkään sortin viljavammoista), niin tsekkaa myös Culinaria Keittiöelämää herkku(raaka-aine)valikoimineen. 

Ja jos nälkä iskee kesken shoppailun, on myös se puoli helppo hoitaa kuntoon. Samaisista kortteleista löytyvät mm. Guru’s Kitchen&Bar, Pikkubistro Kattila sekä Ravinteli Huber. Note to self: Hyviä postausaiheita katu täynnä. Jo aiemmin esitellyt Seele ja Kaffila ovat niin ikään heti viereisessä korttelissa.

Onko Domdom sunkin lemppari, ja oletko tsekannut jo muutkin Aleksis Kiven kadun kohteet? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *