ZBase & IDDQD-peliklubi – baari-iltojen eliittiä

_DSC6778.jpg

Lähdetään perusasioista: Minulla ei ole mitään ymmärtämystä juuri mistään peleihin ja pelikonsoleihin liittyvästä. Minulla ei esimerkiksi edelleenkään ole aavistustakaan, mitä eroa on Playstationilla ja Nintendolla, paitsi nimi. Ainoa pelaamiseen liittyvä menneisyyteni on lapsuuden kultaiset Amiga-ajat ja viimeisien teinivuosien Singstar-maratonit ystävien kanssa, sekä unilääkkeenä loistavasti toimivat Bubble Shooterit, joita toisinaan netistä kaivan ja pelaan. Tetriksen tiedän kans, se on ollut mun lemppari aina.

Loppuvuodesta sain viestiä ZBasen yrittäjä Samilta, joka kertoi lukeneensa blogiani ja todennut tämän kaipaavan vaihtoehtoja myös aktiivisen tekemisen parissa. Niinpä hän esitti kutsun tulla tutustumaan ZBasessa järjestettävään IDDQD-peliklubiin parin kaverin kanssa, ja vastasin kutsuun heti myöntyvästi, tietämättä oikeastaan yhtään mitä luvassa olisi.

Peliklubin fb-sivu kertoi seuraavaa:

”IDDQD-peliklubi tuo yhteisöllisen pelaamisen kaupunkikuvaan!

IDDQD on uusi peliklubi, jonka tavoittena on tuoda yhdessä pelaaminen takaisin, sekä rikastaa tamperelaista pelikulttuuria niin historiallisten, kuin uusien ilmiöidenkin saralla.

Jokaisen klubi-illan aikana mm. järjestetään kilpailuja retropeleistä, pääsee tutustumaan lasertaisteluun ja powerfutikseen sekä vanhoihin pelikonsoleihin. Tapahtuman äänimaisemasta vastaavat vaihtuvat DJ:t, jotka soittavat pelikulttuuriin liittyvää musiikkia. Tulevaisuudessa buukataan myös aiheeseen sopivaa livemusiikkia, esim Chiptune-artisteja. Klubi-iltaan kuuluu myös 8-bit Brewingin erityislaatuiset panimotuotteet.

Tapahtumapaikkana on Lasersotakeskus Zbase, joka sijaitsee Siperian liikekeskuksen kellarikerroksessa. Zbasessa on pysyvästi sijoitettuna neljä arcade-peliä, jokaisen tapahtuman ajaksi pelimäärä kasvaa. Arcade-laitteet toimittaa tamperelainen Reprocade OY.”

Paljon sanoja ja termejä, jotka eivät avautuneet minulle lainkaan. Retropeli? Arcade? Chiptune? Powerfutis? Vielä Finlaysonille kävellessäkin arvoin, olisiko kyseessä mahdollisesti superhikinen nörttitapahtuma vaiko jotain ihan muuta. Osaisinko mä pelata mitään vai tuntisinko vaan itseni tyhmäksi? Viihdyttäisiinkö paikalla vartti vai tunti? Houkuttelin seurueen mukaani lupaamalla, että kaljaa sieltä ainakin tiskin takaa saa, jos muu ei viikonloppuiltana motivoisi liikahtamaan kotisohvalta kauemmas.

_DSC6705.jpg

_DSC6733.jpg

_DSC6738.jpg

_DSC6704.jpg

_DSC6709.jpg

_DSC6750.jpg

Saavuimme paikalle hetikohta ovien avauduttua ja olin odottanut meidän olevan ensimmäiset ihmiset paikalla. Vielä mitä! Pelaamassa oli jo kymmenkunta muutakin aikaista lintua. Peliklubi-iltoina sisäänpääsyyn sisältyy narikan lisäksi kaikkien pelien rajaton käyttö. Hämmästelimme pelien määrää hetken, sillä aluksi tuntui, että runsaudenpulassa ei edes tiennyt, mistä pelien kokeilemisen alottaisi. Onneksi tiskiltä saa ostaa neuvoa antavia, joiden rohkaisemana aloittelijakin uskaltaa tarttua ohjaimiin. Ensimmäinen haaste allekirjoittaneelle oli ylipäätään keksiä, kuinka laitteita käytetään oikeaoppisesti, alkaen niiden käynnistyksestä ja pelin valinnasta saakka. 😀 

Ja voi pojat ja tytöt ja muusut, miten kivaa olikaan, kun vauhtiin pääsi. Allekirjoittaneen ehdoton lemppari oli Super Mario Kart, jossa dominoin niin suvereenisti, että aloin epäillä olleeni edellisessä elämässäni joko Yoshi tai joku aikanaan radalle kuollut formulakuski. Kokeilin muitakin pelejä, mutta palasin aina söpönä dinona ratin taakse. Useimpia pelejä pystyi pelaamaan joko yksin tai kaksin, mikä teki konseptista vieläkin hauskempaa. Kuin superisot kotibileet, joiden vieraslista on ihan lähtenyt lapasesta, mutta kämpän rikkomisen sijaan yritetään rikkoa ennätyksiä! 

Peli-illan hintaan kuului myös mahdollisuus osallistua lasertaisteluun sekä powerfutikseen, joita molempia tyydyin tällä kertaa seuraamaan mielenkiinnolla katsojan roolista. Illan kuluessa tupa täyttyi väestä ja innokkaita osallistuja kumpaankin näytti riittävän. Powerfutis ilmeni siis olevan tankofutista siirrettynä ihmiskokoon – vaikea selittää ja havaintojeni mukaan vielä vaikeampaa pelata. Oon ehkä enemmän pöytäversion kannalla itse, mutta osallistuneilla näytti olevan kivaa myös jättiversion parissa. Illan huipensi vielä peliaiheinen tietovisa, jossa joukkueemme loisti lähinnä totaalisella tietämättömyydellä, mutta hauskaa oli siitäkin edestä. On ihan hullun freesiä olla toisinaan täysin oman tutun ja turvallisen mukavuusvyöhykkeensä ulkopuolella, ja mikä parasta, löytää sieltä uusia juttuja joista nauttii.

_DSC6898.jpg

_DSC6721.jpg

_DSC6802.jpg

_DSC6883.jpg

_DSC6867.jpg

_DSC6819.jpg

_DSC6878.jpg

_DSC6955.jpg

_DSC6923.jpg

_DSC6754.jpg

_DSC6751.jpg

_DSC6743.jpg

_DSC6841.jpg

_DSC6874.jpg

_DSC7019.jpg

_DSC6720.jpg
Oon ohittanut jo aktiivisimman yökerhoikäni (yleensä menen mieluummin koira kainalossa nukkumaan kymppiuutisten aikaan) ja viime vuosina viihtynyt yöelämässä lähinnä pubeissa istuskelemassa, mutta tämä konsepti puri muhun lujaa. Miten kivaa on, että baari-illan voi viettää myös näin! Cyberhenkinen miljöö neonvaloineen ja taustalla soinut teemaan sopiva musiikki loi niin uniikin meiningin ympärilleen, että pelitunnelmaan pääsi heti kun tilaan astui sisälle. En olisi ikinä uskonut innostuvani pelaamisesta näin paljon! Arvatkaa vaan, oonko edellisen peliklubin jälkeen haaveillut jostain semmoisesta masiinasta kotiinkin, millä nyt tuollakin innokkaimmin pelailin. (Spoiler alert: Googlasin, se on vissiin ollut Nintendo, kun siinä kerran Mario oli pelinä. Eli näin vähän mä vieläkään mitään tiedän, paitsi pelaamisen hauskuuden!)

Oletpa pelien suhteen ensikertalainen tai pitkän linjan konkari, joka on jotain ihan uudenlaista tekemistä vailla, niin suosittelen ehdottomasti pistämään someseurantaan IDDQD-peliklubin sivun, keräämään porukan kasaan ja osallistumaan joko heti tänä viikonloppuna koittavaan, tai johonkin tulevista peli-illoista. Itsehän olen suuntaamassa pelien ääreen tälläkin kerralla. Kun Mario Kart kutsuu, on sen kutsuun vastattava! 

ZBasen nettisivut, aukioloajat ja muut tiedot löydät täältä

(En ole saanut postauksen kirjoittamisesta rahaa enkä hyödykkeitä, vaikka blogin kautta kutsun peli-iltaan sainkin. Kirjoittamiseen kutsu ei silti velvoittanut. Jokaisen sanan tähän blogiin vuodatan puhtaasta tahdostani ja aidosta suosituksestani, eli kyseessä ei ole minkään sortin maksettu mainos tälläkään kertaa. Avoimuus kunniaan!)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *