PIHKA collection – Kehräsaaren laukku- ja kenkäpaja

Kenkäteema jatkuu! Joko tiesit, että Tampereella on saatavilla myös täällä valmistettuja jalkineita, laukkuja ja muita nahkatuotteita? PIHKA collection, entiseltä nimeltään Kenkäpaja Pihka, on yksi kiinnostavimmista paikallisista toimijoista. Kehräsaaren uumenista löytyvän Pihkan yhdistetty myymälä- ja työtila kätkee sisäänsä sellaisen määrän käsityötaitoa ja visuaalista kauneutta, että siellä vierailu on jo itsessäänkin elämys. 

_DSC4904.jpg

_DSC4952.jpg

_DSC4962.jpg

Pihkan myymälä on ihana miksaus Kehräsaaren historiallista tehdasmiljöötä, aitoja luonnonmateriaaleja ja niiden tuoksuja, taidetta ja käyttöesineitä, nykypäivää ja ajattomuutta sopivassa suhteessa. Tuotteet ovat skandinaavisella tavalla puhdaslinjaisia ja myymälän esillepano tukee tuotteiden tarinaa hienosti. Kaikessa näkyy taidokas käsityöläisyys ja merkin omalle tyylille uskollisuus. Katsottavaa tuntuu riittävän loputtomiin, vaikka myymälän puoli on itsessään melko pieni. Esteetikko oli pakahtua innostukseensa, kun kameran kanssa yritti edes osan kaikesta kauniista tallentaa.

Pihka collectionin tuotevalikoimaan kuuluvat liki kauttaaltaan artesaanityönä valmistetut jalkineet, laukut, lompakot, vyöt, korut ja asusteet. Toinen toistaan herkullisemmissa väreissä hehkuvat ihanuudet valmistetaan laadukkaasta nahasta, minkä huomaa tuotteita katsellessa ja käsitellessä. Niiden pehmeys suorastan kutsuu koskettamaan! Kenkiä on saatavissa niin valmiista mallistosta kuin myös mittatilaustuotteina omien mittojen ja toiveiden mukaisesti, juuri tilaajan omille jaloille yksilöllisesti räätälöitynä. Pihka järjestää myös erilaisia kursseja, joissa pääset opettelemaan nahkatuotteiden työstämistä valmistaen itsellesi esimerkiksi laukun tai jalkineet. Kyllä, voit siis tehdä myös itse itsellesi omat kengät! Kursseja järjestetään myös räätälöidysti esimerkiksi työ- ja polttariporukoille. Lisätietoa asiasta löytyy täältä.

On hurjaa ajatella, miten suhteellisen lyhyt aika sitten vastaavat tuotteet tehtiin aina käsityönä, kunnes tuotanto siirtyi ensin kotimaisiin tehtaisiin ja pian sen jälkeen matalan elintason maihin. Yhtäkkiä ollaankin nykytilanteessa, jossa moni mieltää kengät ainoastaan liukuhihnatuotantona halvoista materiaaleista valmistetuiksi kertakäyttötuotteiksi, joita ei voi edes korjata niiden hajotessa. Onneksi se ei ole ainoa totuus. Pihkan kaltaisia toimijoita tarvitaan, sillä maapallomme ei enää pitkään kestä kertakäyttökulttuurin aiheuttamaa tuotanto- ja jätekuormaa. Ensimmäinen teko minkä jokainen meistä voi tehdä, on ruveta panostamaan laatuun. Laadukas ja huolella valmistettu nahkatuote vain paranee käytettäessä, kun nahka pehmenee ja muokkautuu käyttäjänsä mukaan. Pihkan tuotteille on myös saatavissa myös huoltopalvelua, kuten ompeleiden korjausta ja uudelleenpohjitusta. Nykyajan luksusta on voida ostaa lähellä valmistettu tuote, jolle on jo lähtökohtaisesti lupaus pitkästä käyttöiästä!

_DSC4915.jpg

_DSC4926.jpg

_DSC4937.jpg

_DSC4959.jpg

_DSC4918.jpg

_DSC4929.jpg

_DSC4910.jpg

 

_DSC4957.jpg

_DSC4935.jpg

_DSC4951.jpg

_DSC4946.jpg

_DSC4916.jpg

_DSC4897.jpg

_DSC4930.jpg

_DSC4919.jpg

_DSC4941.jpg

_DSC4900.jpg

 

_DSC4933.jpg

_DSC4944.jpg

_DSC4912.jpg

_DSC4953.jpg

_DSC4920.jpg

_DSC4931.jpg

_DSC4966.jpg

Upea paikka ja upeaa paikallista, sydämellä ja vankalla ammattitaidolla tehtyä käsityötä! Iso tykkäys!

PIHKA collectioniin voi tutustua Kehräsaaren myymälän lisäksi netissä osoitteessa pihkacollection.fi, josta löytyy myös verkkokauppa. 

ps. Joko oot tykännyt EMT-blogista naamakirjassa? Sivua seuraamalla saat tietoosi uusien postausten lisäksi myös Tampereen kiinnostavimmat tapahtumat ja muut ajankohtaiset asiat! Laitas tykäten! 
 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *