Hyvästit Sitku-elämälle!

4763E52C-8C19-4EC2-81B2-EA21625CE6F2.jpeg

Saanen esitellä teille vanhan ystäväni Sitkun. Sitku on se, joka kuiskii korvaasi ”Sitku on viikonloppu, kesä, rahaa, uusi työ, opinnot valmiina…”. Sitku ei ole kaveri, jonka voi kutsua kylään kun itselle sopii. Ei, Sitkusta tulee riesa, huono tapa. Suosittelenkin hakemaan heti lähestymiskieltoa Sitkulle! 

Viime kuukausina olen miettinyt paljon Sitku-elämää, unelmien toteuttamista ja onnellisuutta. Niin minä, kuin muutkin haaveilemme elämänmuutoksista, jotka toisivat lisää aikaa ja onnellisuutta. Useimmiten kuitenkin jäämme tutulle mukavuusalueelle ja haaveet jäävät vain unelmiksi. 

Ennen elin oikein kunnolla Sitku-elämää: ”sitku olen lomalla, sitku tämä projekti on valmis”. En elä enää. Lopetin Sitku-elämän ja nautin nykyään jokaisesta päivästä! Tottakai suunnittelen edelleen tulevaisuutta ja asetan itselleni tavoitteita, mutta sillä erolla, että nautin elämästäni ja asioista, joita minulla on juuri nyt.

Sitku-elämä on salakavalaa, sillä sitkua ei välttämättä tule. Sitku-karkaa useimmiten aina vain kauemmaksi tai kun sen saa vihdoin kiinni, ei se teekään enää tyytyväiseksi. Pahimmassa tapauksessa emme anna edes itsellemme mahdollisuutta saavuttaa tavoitteita tai unelmia, koska ”Mutku”. Sitkun uskollinen kumppani Mutku tulee ja kertoo kaikenlaisia syitä, miksi juuri nyt ei onnistu, kannata tai voi tehdä asialle mitään… 

Sitku-asioiden tavoittelemisesta seuraa myös se, että nykyhetki menettää merkityksen, koska kaikki hyvä siintää Sitku-elämässä. Haluan vieläkin enemmän oppia arvostamaan omaa elämääni, sitä ainutlaatuista mitä minulle on annettu. Aion lopullisesti antaa hatkat Sitkulle, Mutkulle ja muille selityksille. 

Jos haluat elämänmuutosta, pientä tai suurta, älä jää odottamaan sopivaa hetkeä, sitä ei tule. Hetki ei ole koskaan täydellinen. Olen itse tyytyväinen, että uskalsin tehdä elämänmuutoksen, vaikka se tarkoitti luopumista tutusta ja turvallisesta. Tällä hetkellä en voi olla muuta kuin kiitollinen kaikesta tästä Nytku-elämän tuomasta onnesta! 

-Anna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *