Päätös jonka haluan tehdä!

Tänään minulla on hyvä syy kirjoittaa päätöksistä, joita haluan (edelleen) tehdä joka päivä! Blogissamme on ollut melko hiljaista ja ainakin omasta puolestani voin myöntää, ettei kirjoittamiselle ole löytynyt arjessani aikaa, eikä inspiraatiota. Vaikka kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle, ekologisemman arjen tavoittelu on jatkunut pienin askelin. Edelleenkin haluan tehdä päivittäin eteen tulevissa tilanteissa ympäristöystävällisiä valintoja ja päätöksiä.

Toinen syy tämän päiväiseen kirjoittamiseen ja valitsemaani aiheeseen on tietenkin oma rakkaani ja merkkipäivämme. Parisuhteemme on opettanut minulle, että kestääkseen se tarvitsee tunteen lisäksi tahtoa ja taitoa. Halua tehdä joka päivä valinta yhteisen elämän puolesta.

Arjen kiireessä, haasteissa ja taloudellisessa paineessa tuntuu joskus vaikealta pysyä näissä päätöksissä. Kuten mikä tahansa uusi elämäntapa, on se sitten parisuhde tai eko-arki, täytyy se aloittaa harjoittelulla. Hyvistäkin aikomuksista huolimatta, emme läheskään aina yllä täydelliseen suhteeseen tai ekoelämään, eikä siitä kannata hätääntyä. Helpoin tapa molempien kohdalla on mielestäni päättää aluksi yksi asia, jonka kohdalla pyrkii parantamaan tapojaan. Kun yhdestä uudesta tavasta tulee rutiinia, voi valita seuraavan kehityskohteen.

Kertakäyttömuoti ja kertakäyttösuhteet joutaisivat jo puolestani historiaan. Me tarvitsemme ylipäätään lisää rakkautta ja tahtoa, oli se sitten toisiamme kohtaan ja/tai luontoa. Rakkaus ei ole itsekästä, se on välillä luopumista omista eduista, kykyä kompromisseihin ja uusien tapojen oppimista. Se on halua tehdä joka päivä valinta yhteisen elämän jatkumisen puolesta.

Sana ”rakastaa” on teon sana, se kuvaa aktiivista toimintaa. Me jokainen ilmennämme rakkautta itselle luontevimmin teoin. Rakkaus saa minut kirjoittamaan. Uskon, että kaikenlaisella aktiivisuudella voimme vaikuttaa päättäjiin, jotta he uskaltavat tehdä rohkeita päätöksiä luonnon- ja ihmisten hyväksi. Haluan myös itse näyttää lapsilleni ja läheisilleni esimerkkiä miten omia kulutustapoja voi muuttaa ympäristölle ystävällisemmiksi.

Haluan myös kirjoittamalla omasta parisuhteestani muistuttaa (lähinnä itselleni), että rakastuminen on tunne, mutta rakastaminen päätös. Päätös hyväksyä toinen ihminen omana itsenään. Se ei ole aina helppoa, joskus sattuu ja on vaikeaa. Se mikä saa minut valitsemaan omani edelleen joka päivä, on se, että hänen rakkautensa tekee minusta vahvemman, suuremman ja rohkeamman kuin mitä olisin yksin.

:Anna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *