Hotellipohatta

Minusta tuli hotellipohatta ihan yllättäen. Sain inspiraation ja houkuttelin (pakotin) koko perheen osallistumaan rakennustalkoisiin. Tunnin rakentelun jälkeen pääsimme viettämään kahden, vaikka itse kehunkin, hienon ötökkähotellin harjannostajaisia!

Monet hyönteiset ovat erittäin hyödyllisiä ympäristölle ja ihmisille. Pölyttäjien ja muiden hyönteisten ansioista hedelmä-, marja- ja kukkasadosta tulee hyvä. Hyönteisten luonnolliset pesimis- ja talvehtimispaikat ovat vähentyneet ihmisten pihanhoidon tuloksena.

Ötökkähotelli tarjoaa luonnollisen pesimä- ja suojapaikan puutarhan hyvinvoinnin kannalta tärkeille hyönteisille. Hyönteishotelli on helppo askarrella puista ja pölleistä. Hotellin huoneet/osiot voi sisustaa kaikella luonnonmateriaalilla mitä omasta pihasta löytyy.

Ötökkähotellit kannattaa viritellä puutarhaan juuri nyt, maalis- huhtikuun aikana, jolloin edellisenä kesänä munitut poikaset heräilevät ja alkavat etsiä itselleen pesäpaikkaan. Hyönteishotelli kannattaa kiinnittää aitaan, seinään tai puuhun, noin 1-2 metrin korkeudelle. Hotelli tulisi sijoittaa aurinkoiseen paikkaan, jotta se pysyy kuivana.

Toivotan kaikenkarvaiset ötökät ja pörriäiset tervetulleiksi lomailemaan meidän hotelleihin, me sitävastoin pysymme nyt kotona ❤️

Terveisin: Anna

hyvinvointi piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *