Isoäidiltä peritty resepti

C521CCC8-103D-4172-853D-5DCBCEA5BA87.jpeg

Päätin turvautua vuoden leivontahaasteen ensimmäisessä tehtävässä isoäidin reseptikirjaan ja valitsin sieltä yhden herkkusuosikkini, suklaakääretortun. 

Isoäidin kääretortun kuohkeuden salaisuus on reseptissä käytettävä perunajauho. Kääretortun täyte valmistetaan voista, vaniljasokerista ja tomusokerista. 

Kääretortun valmistamiseen tarvitset: 

4 kananmunaa

2 dl sokeri

1 tl leivinjauhetta

1 dl ja 5 rkl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl vehnäjauhoja

1/2 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa 

Täyte:

75 g voita

1 tl vaniljasokeria

1 dl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi kuivat aineet varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 min. 

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty leivinpaperi pohjasta varovasti. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat täyteen. 

Täyte on helppo valmistaa. Sekoita vain voi ja sokerit vaaleaksi massaksi. Levitä täytettä ohuelti pohjan päälle ja kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Kääretortusta saat siistin näköisen, kun leikkaat molemmista päistä ensimmäiset palat pois.

-Meri-Kukka

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma diy