Jouluruuat läheltä

1EF79B9C-7346-4236-8A06-54E24C228E78.jpeg

Minulla on ollut viime aikana mahdollisuus päästä näkemään mistä suomalainen ruoka saa alkunsa. Täytyy myöntää, että kaupunkilaiselle kokemus on ollut huikea ja se on muuttanut omia ajatuksiani ja vaikuttanut nykyisiin ostopäätöksiini. Tänä jouluna joulupöydässämme on mahdollisimman paljon suomalaisia elintarvikkeita ja paikallisia tuotteita.

Kotimainen ruoka on meille monesta syystä tärkeää. Se on laadukasta ja ennen kaikkea turvallista. Puhdas maaperä, vesi ja ilma sekä luotettavat toimintatavat mahdollistavat meille maailman parasta ruokaa. Kun ruoka tulee omasta maasta, sen tekijät tunnetaan ja tuotantoketju on helposti jäljitettävissä. Ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvointi huomioidaan kotimaisessa ruokatuotannossa. Kotimainen ruoka kuuluu kulttuuriperintöömme, se merkitsee meille paljon muutakin kuin vatsantäytettä. 

Kotimainen ruoka tuo toimeentuloa ja hyvinvointia sadoille tuhansille suomalaisille. Ruuan laadun perusta rakentuu ruoka-alan toimijoiden tinkimättömällä ja sitkeällä päivittäisellä työllä! Suomalaisista raaka-aineista ja tuotteista katettu joulupöytä on myös henkilökohtainen kiitos kaikille suomalaisille ruuan tuottajille. On tärkeää, että suomalaista ruokaa löytyy myös tulevien sukupolvien lautasilta. 

Jokainen voi ruokavalinnoillaan vaikuttaa omaan ympäristökuormaansa. Ympäristön ja ilmaston kannalta on paras tuottaa ruoka mahdollisimman lähellä kuluttajaa. Suomalaisen ruuan löytää kaupassa helposti Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkeistä. Ruuan lisäksi monista käyttötavaroista ja palveluista löytyy suomalainen vaihtoehto. Tämä kannattaa ottaa huomioon jouluhankintoja tehdessä, sillä kuluttajan valinnoilla on vaikutusta myös suomalaisten työllisyyteen. Ostamalla kotimaista voi kuluttaa paremmalla omallatunnolla. 

-Anna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *