Kirje joulupukille,

Rakas joulupukki,

tänä jouluna haluaisin antaa ystävilleni ja läheisilleni jotain muuta kuin turhaa krääsää. Maapallo (myös oma kotimme) hukkuu turhaan tavaraan. Krääsä kertyy varastoihin ja kaappeihin ja joutuu ennemmin tai myöhemmin roskikseen. Eihän siinä ole mitään järkeä! 

Haluaisin viettää ekologisesti kestävää joulunaikaa ilman ylenpalttista kuluttamista. Joulu on enemmän tunnetila kuin tavaramäärä kuusen alla. Parasta olisi vain yhdessäolo ja hyvä mieli! 

Toivonkin itselleni lahjaksi kykyä rauhoittua, kiireetöntä aikaa olla perheen ja ystävien kanssa ja nauttia hyvästä ruuasta (tästäkin kohtuudella). 

289759E0-321F-4CBB-AD5A-A1A94B4ECEFD.jpeg

Vuoden suurikulutuksisin juhla tekee tuloaan. Media, kaupat ja ihmiset ympärillä ovat aloittaneet jo kulutusjuhlan. Joulu on hyvä hetki miettiä omia kulutus- ja elämäntapoja. Tätä joulua valmistellessani olen itse pohtinut yhä useammin, että voisin nauttia elämästä ja joulusta paljon yksinkertaisemmin. 

Myönnän, että rakastan jouluperinteitä ja joulun laittamista. Joulutunnelman voi luoda kuitenkin myös ekologisemmin esim. valitsemalla ruokapöytään luomu- ja lähiruokaa ja koristelemalla kotia luonnonmateriaaleilla ja kynttilöillä. Kestävän joulun viettäjän kannattaa suosia myös aineettomia joululahjoja. Toivon itsekin saavani tänä jouluna lahjaksi krääsän sijaan aineettomia, kestäviä tai kierrätettyjä lahjoja.

Moni arvostaa elämystä tai yhteistä hetkeä paljon enemmän kuin ostettua tavaraa. Kaupoissa kiertelystä säästyneen ajan voi hyödyntää aineettomien joululahjojen suunnitteluun. Lahjoja voi tehdä itse ja/tai askarrella lahjakortteja. Lahjakortilla voi luvata vaikka yhteisen metsäretken, illallisen, siivouksen tai koiran ulkoilutuksen (tämä on ehdoton suosikkini tulevilla loskakeleillä).  

Ne muutamat lahjat, jotka olen päättänyt hankkia (tärkeintä pitää lahjojen määrä kohtuullisena) ostan harkiten. Pyrin ostamaan vain tarpeellista, välttämättöntä, laadukasta ja mielellään myös kotimaista. 

-Anna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *