Koska viimeksi teit vispipuuroa?
Koska mahdoit viimeksi tehdä vispipuuroa? Itselleni lapsuuden herkkuruoka tuli mieleen löydettyäni pakkasesta puolukoita. Vispipuuroa voit toki tehdä myös mustikoista, mansikoista, vadelmista ja musta- tai punaherukoista.
Kuohkea vispipuuro maistuu ihanalta kylmänä maidon ja sokerin kanssa vaikka aamiaiseksi, välipalaksi, jälkiruuaksi… Jotta lopputulos olisi pehmeä ja ilmava kannattaa puuton antaa jäähtyä kunnolla ennen vispaamista ja malttaa vispata riittävän kauan.
Vispipuuroa valmistamiseen tarvitset:
1 l vettä
4 dl marjoja
1 dl sokeria
1,5 dl mannasuurimoita
1/2 tl suolaa
Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Jos käytät pakastemarjoja lisää ne heti kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua muutama minuutti, jotta marjat menevät rikki. Jos marjat ovat tuoreita lisää ne vasta kiehuvaan veteen.
Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot. Anna puuron kiehua pienellä lämmöllä noin 5 min, välillä sekoittaen.
Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatkaa käsivatkaimella tai monitoimikoneella kuohkeaksi.
-Anna