Kymmenen asiaa, joita luulen ikävöiväni kaupungista…

D32029FD-FBBB-45F2-9E0D-F38930CFB21A.jpeg

Muutto maalle lähestyy hurjaa vauhtia. Jäljellä on enää yksi kokonainen työviikko. Älä kuitenkaan huolestu blogitekstin otsikosta, muutto on toivottu ja odotettu!

Näin ei tosin olisi ollut vielä muutama vuosi sitten, jolloin nautin todella paljon asumisesta Helsingin ydinkeskustassa. Jos joku siihen aikaan olisi ehdottanut muuttamista maaseudulle, olisin varmasti nauranut kippurassa ajatukselle. 

Täytyy kuitenkin tunnustaa, että tulen varmasti ikävöimään joitakin asioita ja tietenkin ystäviäni kaupungista. Olen yrittänyt viimeisten viikkojan aikana nauttia kaupungin parhaista puolista (ja paheista) vielä enemmän kuin ennen. Työpäiviä ennen ja niiden jälkeen minut on voinut nähdä istumassa jossakin lempikahvilassani ja lounastauot ovat saattaneet hiukan ylittyä, kun olen nauttinut pääkaupungin ravintolatarjonnasta koko sydämellä (ja vatsallani). 

Listasin tähän tekstiini kymmenen asiaa, joita ajattelen ikävöiväni muutettuani maalle: 

1. Kahvilat. Rakastan tapaamisia kahviloissa. Voisin istua kahvilassa yhdessä ja yksin tuntikausia katselemassa ihmisiä, lukemassa, tekemässä töitä tai vain fiilistelemässä tunnelmaa. Minulla on pelkästään Helsingissä useita lempikahviloita, joissa kaikissa en millään ehdi päivä- tai viikonloppureissulla käydä.

2. Lounaat. Olen ehdottomasti lounasihminen. En juurikaan käy syömässä ravintolassa iltaisin. Lounas on minun päiväni kohokohta ja jos saan jakaa sen hyvän ystävän tai läheisen kanssa on päiväni täydellinen!

3. Julkiset liikennevälineet. Helsingistä tulen ehdottomasti kaipaamaan ratikoita ja metroa. Olen todella huono odottamaan! Näiden kahden liikennevälineen käytössä parasta on kävellä pysäkille ja tietää matkan jatkuvan sujuvasti muutamassa minuutissa.

1C8C7A0F-FCB9-4623-A5E7-6327726D15C4.jpeg

4. Lähikauppa. Nautin käydä kaupassa ja teen sitä usein. Parhaana päivän olen saattanut käydä kaupassa ostoksilla jopa neljä kertaa (osan syynä on huono muistini, suurimman osan syynä himoni tuoreeseen leipään).

5. Kaupungin valot. Tätä asiaa tulen varmasti kaipaamaan ja sen vastakohtaa pimeyttä pelkään maalle muuttaessa ehkä eniten. Vaikka maalla olen jo nyt päässyt ihailemaan upeaa tähtitaivaasta ja revontulia (jollaisia en ole nähnyt ennen missään).

6. Matkalla lähtemisen helppoutta. Pääkaupunkiseudulla ja sen läheisyydessä asumisessa etuna on lyhyt matka lentokentälle ja satamaan. Toki jos matkustaa muutamia kertoja vuodessa, ei muutaman tunnin matka-ajan pidentyminen ole kovinkaan harmillista. 

7. Puistot. Jos rakastan istua tuntikausia kahviloissa niin kesäisin saman ajan onnistun vaivattomasti kuluttamaan puistossa tehden juuri niitä samoja asioita. Kesäisin lounaatkin tulee nautittua useimmiten puistossa (ja silloin ne sisältävät pääsääntöisesti eri versioina tuoretta leipää). 

8. Meri. Meri kuuluu ehdomasti Helsingin parhaisiin puoliin, eikä varmasti vaadi enempää selitystä! Sisämaassa tulen kaipaamaan varmasti raikasta merituulta (paitsi talvisin!). 

9. Tunnelma. Kaupungeissa on oma tunnelmansa, syke joka hyvänä päivänä tarttuu ja antaa lisää energiaa. (Toisaalta joinakin päivinä tuntuu, että se myös vie viimeisetkin rippeet mennessään, kun yrität pysyä muiden vauhdissa ja raivata itsellesi hiukan omaa tilaa).  

10. Näkymättömyys. Riittävän suuressa kaupungissa voit olla ihmisten keskellä, mutta samaan aikaa yksin. Kaupungissa saat olla ja tehdä mitä tahansa, ihmiset ovat joko suvaitsevaisia tai välinpitämättömiä. Silloin kun sinulla on ystäviä ja läheisiä, voit ajoittain nauttia tästä tunteesta. 

Toisaalta tuntuu aivan turhalta ikävöidä jo etukäteen asioita, joista voin hyvin nauttia muutonkin jälkeen. En kuitenkaan ole muuttamassa sivistyksen rajamaille, uudesta osoitteestani on noin tunnin matka kolmeen suurehkoon kaupunkiin ja pääkaupunkiinkin ajaa vajaassa kolmessa tunnissa.

Kuulette varmasti jatkossa (kyllästymiseen asti) maalla asumisen ihanuudesta. Jo nyt minusta tuntuu, että jos kirjoittaisin listaa maalla asumisen hyvistä puolista se lista tulisi olemaan pitkä…

Kirjoittelee (vielä) kahvilasta Anna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *