Luonnollisesti parasta!

Elokuussa luonto tarjoaa ehdottomasti parastaan! Nyt on mistä valita, kun marjat ja hedelmät kypsyvät kotipuutarhassa. Mustikat ja omenat houkuttelevat leipomaan makeita piirakoita, mutta tällä kerralla muffinssit veivät vaivattomuudellaan voiton.

Suosittelen kokeilemaan reseptiäni, jolla valmistat nopeasti ja takuuvarmasti 12 kuohkeaa mustikka-vaniljakuppikakkua.

Valmistukseen tarvitset:

3,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

150g suolatonta voita

1 dl maitoa

1/2 dl ranskankermaa

150g mustikoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan seoksen joukkoon samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niiden sekaan lopuksi myös mustikat. Kääntele kuivat aineet massan joukkoon ja lisää sen jälkeen maito ja ranskankerma.

Laita muffinssivuokiin paperiset leivosvuoat ja lämmitä uuni 225 asteiseksi. Täytä vuoat massalla reilusti yli puolenvälin. Paista muffinsseja noin 15 min. Anna muffinssien jäähtyä hetki vuoassa ennen niiden kumoamista.

Haastan teidät kaikki kokeilemaan leivonnassa myös vähemmän tuttuja luonnon antimia. Itse olen ihastunut Satokausikalenteriin juuri siksi, että saan uusia ideoita ja inspiraatiota monipuolisempaan ruokavalioon. Tänä syksynä aion testata aivan varmasti jotain uutta sienipiirakan ohjetta!

:Meri-Kukka

hyvinvointi ruoka-ja-juoma suosittelen oma-elama