Luottamus

Luottamus on hurjan mielenkiintoinen kokonaisuus. Usein ajattelemme luottamuksen vain kahden ihmisen väliseksi asiaksi. Luottamus on mielestäni kuitenkin paljon enemmän, se on asenne elämää kohtaan yleisesti. Luottamus elämää kohtaan antaa kaikelle merkityksen ja auttaa katsomaan elämää uteliaisuudella.

Tärkein luottamuksen muoto on luottamus itseensä. Itseensä olisi parasta pystyä luottamaan, jotta voi hyvin. Luottamus on asenne, joka voi tehdä meistä onnellisempia, vapaampia, rohkeampia ja rehellisempiä tässä hetkessä ja tulevaisuudessa.

Joskus elämässä tapahtuu juuri se, mitä eniten pelkää ja elämä laittaa harjoittelemaan kontrollista luopumista. Luottamus siitä, että osaan ja uskallan nousta ylös kaaduttuani kantaa vaikeimpienkin hetkien yli, eivätkä vastoinkäymiset muserra.

Luottamus on välillä vaikea laji. Luottamus on se, mikä pitää tärkeät ihmissuhteet koossa. Kun antaa itsensä luottaa johonkuhun, on kun antaisi pois osan itsestään.

Luottamuksen elementit ovat: avoimuus, suoruus ja hyväksyntä. Käytännön tasolla parisuhteessa luottamusta rakennetaan puhumalla ja nostamalla esiin vaikeitakin asioita. Mitä enemmän keskustelemme, sitä paremmin ymmärrämme toisiamme, ja silloin toistemme ajatukset ja teot eivät tunnu enää oudoilta.

Täytyy myöntää, että aikaisemmat epäonnistumiset ihmissuhteissa ovat saaneet minut varovaisemmaksi ja varautuneeksi. Parisuhteessa luottamuksen rikkominen on kuin maanjäristys. Kaikki se, minkä piti olla kestävää ja pysyvää, ei ollutkaan. Luottamus on kuitenkin mahdollista rakentaa uudelleen. Luottamusta ei voi vaatia, se pitää ansaita.

Vastoinkäymistenkin keskellä on tärkeä muistaa miksi alunperin rakastui toiseen ja mikä suhteessa on kaiken taistelemisen ja vaivannäön arvoista!

:Anna

suhteet parisuhde mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *