Matkailua lähellä

452D720A-D66E-4E70-9B03-7FF9E40F408D.jpeg

Ympäristöasiat muistetaan arjessa, mutta lomalla ja lomakohteen valinnassa ne unohtuvat helposti. Lomalla kaipaa lämpöä ja aurinkoa, mutta nautinnolla on kuitenkin hintansa. Matkaa suunnitellessa olisi hyvä ottaa huomioon oman budjetin ja kiinnostavan lomakohteen lisäksi myös ympäristökuormitus ja sen vähentäminen. 

Lentomatkustamisen hiilidioksipäästöt ovat pilvissä. Turismi aiheuttaa jo nyt noin 8 prosenttia kaikista ihmisen aikaansaamista kasvihuonepäästöistä ja niiden arvioidaan kasvavan vuosi vuodelta.

Matkustusvälineiden osuus turismin päästöistä on lähes neljännes. Matkailu ei juuri koskaan ole ekoteko, mutta omilla valinnoilla on mahdollista keventää merkittävästi omaa hiilijalanjälkeä. Lentäminen edistää ilmastonmuutosta jopa 50 kertaa sen mitä junalla matkustaminen. Esim. Helsingin ja Rovaniemen välillä voi matkustaa junalla yli 120 kertaa yhden Aasian matkan päästöillä. 

Jos haluaa minimoida matkailun ympäristöhaitat kannattaa matkustaa lähellä ja käyttää paikallisten tuottamia palveluita. Kotimaan matkailu on ekologisin vaihtoehto. 

Aion itse tulevana vuonna vaihtaa kaukomatkailun ja lentämisen ekomatkailuun kotimaassa. Haluan tutustua lähialueen vaellus- ja luontomatkailuun ja selvittää mitä tarkoitetaan kestävällä ja vastuullisella matkailulla. Odotan jo innolla, että pääsen jakamaan kanssanne tulevia matkakokemuksia! 

29D8128B-D4D6-4DA8-B001-A9820693160A.jpeg

Kirjoitan pian blogiin myös tunnelmia viime viikonlopun kotikaupunkilomastamme, josta ovat tämän jutun muutamat kuvat. Arkisen tutusta kaupungista saa ihan uuden näkökulman yhden tai kahden yön minilomalla! 

-Meri-Kukka

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *