Nyt, tulppaanien istutusaika

1CD63190-EF75-4531-96A9-3F4CADD68281.jpeg

Vaikka vasta juuri uskomattoman ihana kesä on päättymässä, niin silti, kuka meistä voisi olla myöntämättä, ettei jo hiukan odottaisi sitä aikaa kun ensimmäiset narsissit ja tulppaanit nousevat kevätauringon sulattamasta maasta. Näky on aina yhtä uskomaton! 

Mikäli haluat ihastella kukkaloistoa omassa pihassa tai puutarhassa on paras istutusaika juuri käsillä. Sipulikasvit tulisi istuttaa nyt syys-lokakuun aikana, ennen hallan tuloa. Tarpeeksi ajoissa, että sipulit ehtivät juurtua, mutta ei kuitenkaan niin aikaisin, että versot ehtisivät nousta maan pintaan. 

Sipulien ostovaiheessa kannattaa tarkastella sipulin kiinteyttä ja eheyttä. Sipulin koko kertoo myös kukan koosta, suuresta sipulista kasvaa suuria kukkia.

Tulppaanit ja narsissit viihtyvät parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisessa, suojaisessa kasvupaikassa. 

Sipulikasvien istuttaminen on helppoa. Istutussyvyys ja -etäisyys on yleensä merkitty selvästi myyntipakkaukseen. Pääsääntöisesti sopiva istutussyvyys on kolme sipulinmittaa. Pikkusipulit istutetaan yleensä 5-10 cm välein ja isot 15-25 cm välein. Sipulit asetetaan kuoppaan terävä puoli ylöspäin. Älä kuitenkaan huoli, jos et jaksa aina asetella esim. pikkusipuleita huolellisesti, ne osaavat kääntyä, jos tulevat istutetuksi ylösalaisin.

Heti istutuksen jälkeen maa on hyvä kastella huolellisesti, jotta juurtuminen alkaa. Istutus olisi hyvä suojata lumelta ja kylmyydeltä talveksi lehdillä. 

Sipulikukkien istutus antaa jo luvan odottaa tulevaa aurinkoista kevättä ja kesää! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *