Pavlova

ACDF3314-4AEA-4127-B47C-9C4632F3B6AF.jpeg

Jatkan leivontahaastetta tekemällä Pavlovan, leivonnaisen, joka on saanut nimensä tunnetun henkilön mukaan. Pavlova on Australian kansallisleivonnainen. Paikallinen kokki kehitti leivonnaisen venäläisen balettitanssija Amna Pavlovan (1881-1931) vierailun innoittamana. Ja kyllä suussa sulava, ilmava ja kaunis marenki muistuttaakin ballerinan tutua. 

Tällä reseptillä syntyvien leivosten määrää on vaikea arvioida, koska voit itse päättää minkä kokoisia niistä valmistat. Itselleni reseptillä syntyi noin parikymmentä keskikokoista leivosta. 

Valmistukseet tarvitset: 

4 kananmunan valkuaista 

280 g sokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

1 tl etikkaa

Täyte:

1,5 dl maitorahkaa

1,5 dl kuohukermaa

300 g valitsemiasi marjoja, esim. mansikoita, vadelmia ja mustikoita

Vatkaa kananmunan valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/3 osa sokerista ja jatka vatkaamista edelleen, kunnesseos on jähmeää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista. 

Kostuta leivinpaperi kevyesti vedellä, jotta leivokset irtoavat paiston jälkeen helpommin. Pursota marenki tyllalla tai tee lusikalla haluamasi kokoisia marenkipesiä. 

Paista leivoksia noin 90 min. 100 asteiden uunin keskitasolla. Onnistuneesta Pavlovassa marenki on ulkopuolelta kuiva ja sisältä sitkeä. 

Vatkaa täytteeksi tarkoitettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Täytä marengit täytteellä ja koristele marjoilla.

-Meri-Kukka

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma diy