Rieskoilla ruokahävikkiä vastaan

708D9F48-A442-42A9-97D8-9BE8FB93C505.jpeg

Edellisistä päivistä jääkaappiini oli jäänyt perunamuusia ja riisipuuroa. Molemmat sopivat hyvin rieskojen valmistamiseen ja samalla onnistun vähentämään hiukan ruokahävikkiä. Suosittelen lämpimästi kaikille kerran viikossa pidettävää jämäpäivää. Jämäpäivä ei välttämättä (tai useinkaan) tarkoita sitä, että ruuan laatua tarvitsisi laskea. Usein jämäpäivinä tulee kokeiltua vähän erilaisia reseptejä ja saattaa löytää jopa uusia suosikkiruokia!

Rieskoihin tarvitset: 

noin 5 dl riisipuuroa tai perunamuusia

2 dl ohra-, hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

1 kananmuna

1/2 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää riisipuuroon tai perunamuusiin kevyesti vatkattu kananmuna ja jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele mieleisesti kokoisia rieskoja leivinpaperin päälle ja paista 250 – 270 asteisen uunin ylätasolla noin 10 min, kunnes niiden pinta alkaa kauniisti ruskistua. Rieskat ovat parhaimmillaan heti uunilämpiminä, glögiä unohtamatta!

-Meri-Kukka

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *