Riittävän hyvä parisuhde

12DD42CB-2F44-49F3-97B0-AE9A47EB7973.jpeg

Parisuhde ei totta tosiaan ole helppo laji! Parisuhde on kuitenkin yksi tärkeimmistä ja toivotuimmista ihmissuhteista elämässämme. Parisuhteeseen ja kumppaniin kohdistuu äärettömän paljon odotuksia – tämän lisäksi yhdessä kohdataan ja jaetaan arki ja kaikki sen haasteet. 

Myönnän, että myös itselläni ennakko-odotukset ovat olleet suuret. Voi olla, että ne perustuvat pitkälti fiktionaalisiin suhteisiin, romanttiset elokuvat eivät sitten kuitenkaan oikeasti vastaa todellisuutta. Ennakko-odotuksista pitäisi päästää irti ja hyväksyä, ettei rakkauden tarvitse olla tietynlaista. 

Totuus on, että (riittävän) hyvä parisuhde vaatii paljon duunia. Toimiva parisuhde on rakennettu tiimityön, neuvotteluiden ja kompromissien varaan. Parisuhteessa tarvitaan kykyä joustaa ja suostua. Kannattaa myös muistaa, ettei kaikkea aina voi saada. Joskus on hyvä suostua johonkin, mikä ei itselle ole niin tärkeää, kun tekee sen rakkaudesta toiseen. 

(Riittävän) Hyvä parisuhde ei tarkoita mutkatonta, eikä sellaista kuin se oli alussa. Yhdessä oleminen ei ole aina mukavaa tai ihanaa. Parisuhde on summa siitä, mitä kahden ihmisen välillä on. Jos välillä on enemmän hyvää kuin huonoa, on syytä olla aika tyytyväinen. 

Parisuhde ei ole sama asia kuin rakastuminen. Kun suhde on selvinnyt alkuhuuman yli rakastumisvaiheesta itsenäistymisvaiheeseen, on vasta mahdollista tutustua ja rakastua aitoon ihmiseen. Kumppanin erilaisuuden hyväksyminen on edellytys yhteisen taipaleen jatkamiselle. Suhteen itsenäistymisvaiheessa käydään tyypillisesti valtataistelua ja haastetaan rajoja yhdessäololle sekä erillisyydelle. On uskallettava olla myös erimieltä ja tehdä oman näköisiä asioita, sen lisäksi, että tehdään asioita sopivasti myös yhdessä. (Riittävän) Hyvä parisuhde perustuu tasapainoon. 

Harva meistä on synnynnäinen parisuhdetaitaja. Tärkeintä on ottaa itse vastuu omasta onnellisuudestaan, yrittää olla tekemättä samoja virheitä uudelleen ja oppia joka päivä uutta. On uskallettava luottaa, vaikka onkin saanut siipeensä aikaisemmin. Mikään suhde kun ei voi toimia, jos sille ei anna mahdollisuutta onnistua. Rakastuminen tarkoittaa sitä, että antaa toiselle mahdollisuuden satuttaa, mutta myös tehdä itsensä onnelliseksi.

-Anna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *