Salainen joulupukki

Meillä on lähisuvun kesken joululahjat antanut jo useamman vuoden ajan salainen joulupukki (mikä tarkoittaa siis sitä, että ennen joulua arvotaan jokaiselle perheen yhteiseen joulunviettoon osallistuvalle yksi henkilö, jolle ostaa lahjan). Lahjan hinnalle on asetettu yläraja, jota enempää lahja ei saa maksaa. Parina viime jouluna olemme uudistaneet käytäntöä siten, että ainakin osa lahjasta on oltava itse tehty tai kierrätetty. 

Salaiseen joulupukkiin osallistuvat vain aikuiset. Lapset ovat aiempina vuosina saaneet useampia lahjoja, joskin viime vuonna käytäntöä muutettiin myös tältä osin niin, että toisten lapsille ei hankita lahjoja, vaan vanhemmat tuovat mukanaan omille lapsilleen kullekin paketin. Näin yhteisessä joulunvietossa ihan kaikki saavat vain yhden lahjan. Toki myöhemmin kotona saattaa lapsia odottaa pukin ”vahingossa” eri paikkaan tuomia lahjoja, mutta kuinka monta ja minkälaisia, se on sitten jokaisen perheen itse ratkaistavissa oleva asia.

Salaisen joulupukin lahjat tupsahtavat vuodesta toiseen kenenkään näkemättä kuistille tai kuusen alle, useimmiten sattumoisin juuri ruokailun aikaan. Ruokailun jälkeen lahjat avataan yksi kerrallaan, ihastellaan, esitellään muille ja aikuiset arvuuttelevat (lapsilta salaa, tietenkin!) kuka mahtaa olla kenenkin salainen joulupukki.

IMG_9675.jpg

Salainen joulupukki on kätevä keksintö monestakin syystä. Ensinnäkin: jouluvalmisteluja helpottaa suunnattomasti se, että hankkii lahjan vain yhdelle henkilölle. Toiseksi: on hauskempaa antaa yksi kunnollinen lahja, vaikkakin se olisi hinnaltaan vähän tyyriimpi. Kun hankittavana on vain yksi lahja, voi siihen panostaa niin laadullisesti, ajallisesti kuin rahallisestikin vähän enemmän. Kolmanneksi: On mielekkäämpää myös vastaanottaa yksi harkiten valittu lahja, kuin kymmenen kappaletta sitä sun tätä. Neljänneksi: Vaikka jokainen saakin vain yhden lahjan, pakettien avaaminen yksi vuorollaan kestää pitkään ja saa myös perheen yhteisen hauskan tuokion kestämään kauemmin!

– Anu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *