Stay + Vacation = Staycation!

EE5C3B5F-78B2-48B3-9DB7-CBF4E71BC6A3.jpeg

Minusta on tullut Staycation-lomailija! Me kaikki tarvitsemme ja ansaitsemme välillä vähän breikkiä arjesta. Saavuttaakseen lomafiililsen ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas, saman mielentilan voi löytää ihan kotinurkilta. 

Muutkin ovat huomanneet tämän, sillä kotikuntamatkailun suosio on nousussa. Lähimatkailulle on monia hyviä syitä: tärkeimpänä tietenkin, että se on ekologisesti kestävämpi ratkaisu, jos vertaa esim. lentomatkustamisen aiheuttamiin hiilidioksidipäästöihin. Toinen syy on aika ja helppous. Hotelliviikonlopun järjestäminen hoituu nopeasti ja vaivattomasti. 

Staycationin ajatuksen on olla turistina omassa kotikaupungissa. On virkistävää nähdä tuttu kaupunki matkailijan silmin. Staycationin ja tavallisen viikonlopun erottaa se, että paikallislomalle tekee vastaavia suunnitelmia kuin kaupunkilomalle yleensä: vierailee uusissa paikoissa, syö hyvin ulkona ja pysähtyy kiireettömästi nauttimaan hyvästä seurasta ja hetkestä. 

Mitä kaikkea me teemme yleensä minilomalla Helsingissä? Oma ehdoton suosikkini on Kasvitieteellinen puutarha. Talvella ohjelmaan kuuluu tietenkin luistelua Rautatientorilla sekä uimista ja saunomista Allas Sea Poolilla tai Löylyssä. Näiden lisäksi kävelyä kaikkialla, istuskelua kahviloissa, museoita ja taidenäyttelyitä. Kiireetöntä shoppailua vintageliikkeissä ja kirpputoreilla. Iltakävelyllä voi vielä tehdä ikkunaostoksia ja ihailla kaupungin tunnelmallisia valoja.

16F1A1BF-B2B4-4F3B-891B-55CADA803DDF.jpeg

Minilomalla otetaan kaikki irti myös hotellista. Vaahtokylvyn jälkeen on ihana kääriytyä pehmeään aamutakkiin ja parantaa maailmaa ystävän kanssa pitkälle yöhön. Aamulla vietetään vielä yhdessä helposti muutama tunti hotelliaamiaisella ennen kotiinlähtöä. 

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan minilomaa omilla kotikulmilla paikallisia palveluita hyödyntäen! 

-Meri-Kukka

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *