Täydellisen lusikkapesän metsästys

Tämän postauksen ja päivän leivonnaisen inspiraatio sai alkunsa täydellisen lusikkapesän löytymisestä kirpputorilta. Olen jo pidemmän aikaa metsästänyt lusikkaleipien tekemiseen sopivaa teelusikkaa. Parhaat ja kauneimmat lusikkaleivät syntyvät teelusikassa, jonka lusikkapesä on mahdollisimman kupera. Suosittelen käymään kotona läpi lapsena saadut palkintolusikat, ne voivat olla juuri täydellisiä tässä uudessa tehtävässään! 

7BE86893-E0DE-4F6D-B1BB-A48B62E6FEFF.jpeg

Tämän blogin leivontaresepteissä ei ole välttämätöntä lukea nopeaa ja vaivatonta. Mielestäni välillä on hyvä käyttää leivontaan aikaa ja vaivaa. Lusikkaleipien valmistus ei ole vaikeaa, mutta se tulee viemään jonkin verran aikaa. Lusikkaleipien nimi tulee niiden valmistustavasta. Pikkuleivät muotoillaan yksitellen lusikkapesässä ja paistamisen jälkeen kaksi pikkuleipää liitetään yhteen hillon tai marmeladin avulla. 

Tällä perinnereseptillä valmistat noin 40 lusikkaleipää. Lusikkalepien maun salaisuus piilee voissa, joka ensin sulatetaan ja sen jälkeen annetaan hiljalleen kiehua kauniin kullanruskeaksi ja herkulliseksi. 

Lusikkaleipien valmistukseen tarvitset: 

200 g voita

1,5 dl sokeria (130 g)

4 dl vehnäjauhoja (noin 260 g)

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

hilloa tai marmeladia

Kuumenna voi ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä 4-5 min. välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskeutua ja voi muuttuu kullanruskeaksi, ota kattila liedeltä. Vältä rasvan liiallista ruskistamista, sillä se muuttaa helposti pikkuleipien makua. 

Anna rasvan jäähtyä hetki, mutta vielä kun se on kuumaa lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen sen jälkeen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen. Sekoita massa nopeasti tasaiseksi. 

Painele massa tiiviisti lusikkapesään ja aseta muotoiltu pikkuleipä leivinpaperilla päällystetylle pellille kupera puoli ylöspäin. Paista pikkuleipiä 180 asteisessa uunissa noin 10-12 min. 

Täytä jäähtyneet pikkuleivät valitsemallasi hillolla tai marmeladilla ja kierittele ne lopuksi vielä sokerissa. 

-Meri-Kukka

puheenaiheet vastuullisuus ruoka-ja-juoma diy