Dalai-lama

Dalai-lama tapasi suomalaisia poliitikkoja perjantaina eduskunnan lisärakennuksessa ja puhui muun muassa myötätunnosta ja anteeksiannosta viisaita sanoja, jotka pätevät hyvin myös ympäristönsuojeluun. Itse on helppo yhtyä ajatuksiin ” ajatelkaa positiivisesti” ja ”älä anna anteeksi syntiä, anna anteeksi synnintekijälle.” Jos haluaa vaikuttaa mihin tahansa asiaan tulee olla positiivinen näkemys siitä, että pystyy vaikuttamaan. Ympäristöä kohtaan tehtyä harmia (”syntiä”) on vaikea antaa anteeksi, mutta jos ihminen tekee sen esimerkiksi tietämättömyyttään tai olosuhteiden niin vaatiessa (ja usein salliessa) on ”synnintekijälle” helpompi antaa anteeksi.

Suomalaisille Dalai-lama antoi ohjeeksi, ettei ihmisten jakaminen meihin ja niihin toisiin ole järkevää, kun kaikki lopulta ovat toisistaan riippuvaisia.

 ”Minä uskon, että te ajattelitte ennen että me olemme Suomi, me olemme suomalaisia, tuolla on Neuvostoliitto. Ei enää. Taloudet ovat toisistaan riippuvaisia, ympäristö on, molemmat ovat riippuvaisia toisistaan. Sama muuallakin: arabit tarvitsevat Amerikkaa, Amerikka arabeja, vapaa maailma tarvitsee kommunistista Kiinaa, Kiina vapaata maailmaa.”

Luonto ja luonnonilmiöt eivät tunne valtioiden rajoja ja meidän yhteinen Maapallomme on yksi kokonainen ja yhtenäinen ekosysteemi, joka tarvitsee meidän kaikkien huolenpitoa. Kuten Dali-lama sanoi, hän on vain yksi noin 7 miljardista ihmisestä Maapallolla. Niin olet myös sinä ja olen myös minä. Me kaikki voimme tehdä jotain.

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

puheenaiheet vastuullisuus uutiset-ja-yhteiskunta ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *