Ensimmäinen vuosi talousremonttia takana

Moikkelis moi!

Elokuuhun on käännytty ja ensimmäinen post vacation työpäivä on taas käsillä. Ensimmäistä kertaa ikinä sain viettää lomaa ruhtinaalliset viisi viikkoa putkeen! Aika meni kuin siivillä hankkimamme erämaamökin saunan rakennuksen merkeissä ja muutenkin reissatessa. Näyttöpäätteellä en istunut loman aikana vaan pääsin kerrankin ruumiilliseen työhön. Nautin rakentamisesta kaikkine haasteineen ja totesin taas olevani parhaimmillani käsillä tehdessäni. Miten ikinä olenkaan koskaan päätynyt konttorirotaksi?

Loman jälkeen töiden aloittaminen on ollut taas takkuista (kuten noin miljardilla muullakin, kuten siskoni lohduttavasti huomautti) Taas huomaan pohtivani keinoja irtautua tästä oravanpyörästä lopullisesti. Tarvitsen kipeästi aikaa itselleni ja haluan tehdä asioita jotka tuovat minulle mielihyvää. Ehkä näistä voisin lopulta kehittää itselleni ammatin? Myös ajatus uuden ammatin opiskelusta siintää haaveissa, mutta täyspäiväinen opiskelu vaatisi aikamoisen potin taustalle, että pystyisin hoitamaan osuuteni kuluistamme tässä taloustilanteessa.

Lohdullista kuitenkin, että elokuu tuo mukanaan monia odotettuja ja hienoja juttuja. Ensinnäkin, tämän kuun aikana saan maksettua viimeisen erän luottokorteistani!! Aikalailla tasan vuosi siihen meni ja luottokorttivelkoja tuli maksettua yhteensä huikeat 4800€.(ja tämä siis kaiken muun luotonlyhennyksen sivussa) Luottokorttien tyhjäksi maksaminen vapauttaa toki varoja muuhun elämiseen, mutta ennen kaikkea niitä käytetään keventämään lainataakkaa. Tällä kertaa myös yhteistä. Lisäksi sain pienen ylennyksen ennen kesälomaani ja tämä tulee näkymään myös palkassani elokuun lopussa. Bruttopalkkani tulee muutoksen myötä nousemaan noin 500€  eli nettopalkkani tulee olemaan jatkossa noin 3000€ tai himpun alle.

Lainojen lyheneminen vuoden aikana

Heinäkuu 2019

 • Opintolainoja yht:        5 900€
 • Häälaina                             3 850€
 • Autolaina:                         5 850€
 • Asuntolaina:                    87 700€
 • Luottokortit yht:            4 800€

Yhteensä 108 100€

Heinäkuu 2020

 • Opintolainoja yht:        4 200€
 • Häälaina                             3 080€
 • Autolaina:                         4 350€
 • Asuntolaina:                    87 100€
 • Luottokortit yht:            560€

Yhteensä 99 290€ =8 810€ vähemmän kuin vuosi sitten

Vaikka ilon aiheita tuntuu tällä puolella viimeinkin tulevan on matka kohti taloudellista turvallisuutta  kuitenkin vielä armottoman kesken.  Suurin työmaa tuntuu edelleen olevan oman pääni ja toimintamallieni kanssa. Edelleen lainaa on reilusti ja tili tulee ja menee yhdessä hujauksessa. Edelleen löydän itseni kuukausittain tyhjää tiliä ihmettelemässä kuun puolenvälin tienoilla ja joudumme miettimään tarkasti mihin rahamme laitamme ja kuka maksaa mitäkin. Ja yhä edelleen ostan asioita velaksi. Pienempiä JA suurempia juttuja. Osamaksuja pyrin välttämään viimeiseen asti, mutta vielä en siis ole päässyt talouden tai kulutuskäyttäytymiseni kanssa siihen pisteeseen, että tienaisin rahan ennen sen tuhlaamista.

Lisäksi, kuten tarkkasilmäisimmät huomasivat, olemme tehneet myös investoinnin kesäpaikkaan. Taloutemme kannalta ajateltuna tämä ei varmasti ole ihanteellisin ratkaisu, mutta on meille henkilökohtaisesti äärimmäisen tärkeä satsaus ja yhden unelmamme täyttyminen. Elämää ei kuitenkaan kannata laittaa sivuun vaikka talouttaan remontoikin, elämä on tässä ja nyt. Päätimme siis satsata toisaalle, kun pihistämme toisaalta. Mökki oli myös edullinen keskeneräisyytensä vuoksi ja ulkona vesi- ja sähköverkosta. Näin jatkuvia kuluja kiinteistöstä ei juuri koidu. Näillä näkymin paikan pitäisi olla maksettu noin viidessä-kuudessa vuodessa.

Kesäilta omassa mökkirannassa.

 

Kauniita ja tunnelmallisia kesäiltoja kaikille! <3

Kommentit (1)
 1. Onnittelut hienosta lainojen lyhennyksestä! 🙂 Kiva lukea erilaisista rahankäyttäjistä ja rahankäyttöstrategioista. Itse keräilen juuri puskuria ulkomaille muuttoa varten ja pohdiskelen nykyisen omistusasunnon kohtaloa. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *