Mmm… Mummon maukas mureke

Mummolan lihapullat ja erityisesti jauhelihamureke ja muussi ovat maailman parasta.  Kaikki sen tietää (ohje lopussa). Helppo ja nopea jauhelihamureke

Tämän sain taas kokea, kun tapasin Opiskelijanuorukaisen (vanhin mummon kulta, 22 v) pari päivää sitten. Siinä hän autostaan käsin maski kasvoillaan minun kanssani jutteli. Oli auttanut auton myynnissä ja haki ”provisiotaan”.

Minä tietysti huolehdin ruuan tekemisestä ja miten-sinä-nyt-pärjäät-kun-äitikin-on-mökillä.

-Noo, jotain teen silloin tällöin…. riisiä osaan keittää ja kanaa paistan…

Ja sitten se tuli.

-Voisitko tehdä sitä jauhelihamureketta, se kyllä maistuisi hyvältä.

Sydämessä läikähti. Totta kai teen! Kotiin päästyä ryntäsin pakasteelle. Muistelin, että siellä oli raakamateriaalia. Kello oli klo 21.00, kun homman aloitin.

-Onni potkaisi nuorta miestä, mietin, kun sulatin 1 kilon jauhelihapakettia. Murekkeen paistuessa  keitin vielä Annabellet. Helppo lämmittää mikrossa, kun seuraavana päivä itselleen ateriaa tekee.

Kello 22.45 istuin kerrostalomme etuoven portaikolla nuorukaista odottelemassa. Lämmin kesäilta. Mietin, että onpa on hieno muisto tallennettavaksi. Ensimmäinen ”pieni” tulee autollaan mureketta hakemaan. Kuuntelee ohjeet. Katsoo silmiin ja kiittää.

Tietää olevansa minulle rakas.

Elämä on

Terveisin EijaL

Helppo ja nopea jauhelihamureke

Ainekset (4 annosta)

1
kananmuna
1 purkki
kermaviiliä
1 kilo
naudan jauhelihaa, 17%
1 pussi
ranskalainen sipulikeitto (hienonnettuna)
korppujauhoa ("tujaus" riittää)
1 h
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 45 min

Tee näin:

Laita uuni 200 asteeseen.
Hienonna huhmareessa sipulikeittopussi hienoksi.
Sekoita kermaviili ja muna keskenään, lisää siihen korppujauhot (tujaus riittää) ja sipulikeitto jauhettuna.
Anna olla 5-10 minuuttia turpoamassa.
Lisää jauheliha joukoon. Itse käytän käsineitä ja teen tämän vaiheen käsin.
Laita uunipellille leivinpaperi (käytä reunallista peltiä) ja muovaa murekepötkylä. Käsineet tässäkin vaiheessa ovat hyvät. Pidä vesiastia lähellä, kädet kannattaa kastaa, jolloin muokkaaminen onnistuu mukavasti.
Laita uuniin. Paistoaika on noin 40-45 minuuttia. Voit vähentää uunin lämpötilaa hiukan, kun mureke on ollut uunissa 25 min.
Reunallinen pelti leivinpaperilla vuorattuna pelastaa sinut siitä, että rasva ei valu uuniin eikä pellillekään.
Joskus käytän vähärasvaista nautaa ja vähärasvaista nauta-possua yhdessä.

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.