Syyslomalla

Lomalla ei tarvitse lähteä kauas. Kotikaupunki tarjoaa monenmoista. Riittää, että  menee vaikka kotikaupungin hotelliin yöksi. Näin olin luvannut 10 vuotta täyttäneen syntymäpäivälahjakorissa. Yöpyminen hotellissa ja sen päälle seuraavan aamun shoppailu. Lisäksi pakkauksessa oli mukana  luontoretkeä varten tehdyt sytykepuut. Molemmat hankkeet toteutuivat syyslomaviikolla.

Hotelli valikoitui sen mukaan, että siellä oli uima-allas. Hieno olikin ja siitä nautimme. Aamupalan jälkeen pelattiin hiukan muistipeliä ja koottiin yksi palapeli. Sen jälkeen vedin henkeä ja lähdimme ostoskierrokselle. Hotellireissua varten oli kotona jo valmistettu arviointilomake, joka jätettiin huoneeseen, kun sieltä poistuimme.

Ulkoiluretkellämme suuntasimme kesämökkikunnan Piikkiön Linnavuorelle. Sieltä löytyi sopivan patikoinnin jälkeen laavu ja nuotiopaikka. Itse vuoltiin makkaratikku. Valmiiksi veistetyt sytykepuut  toimivat hyvin, makkara maistui ja tunnelma oli kohdillaan. Mukana oli myös hiukan  valmiiksi palasteltuja kurkkuja, omenaa ja leipää. Kaakao lämmitti.

Jälkiruuaksi kiipesimme Linnavuoren kalliolle. Maisemat olivat huikeat. Parasta oli, että paikallistimme kesämökkimme!

Retkipäivän aamuna oli äiti vielä järjestänyt kampaajareissun. Olikin upeasti laitettu. Kolme senttiä lyhennetty. Päässä oli keltainen panta, sekin syntymäpäivälahjakorista.

Tarpeellisen jälkiruuan (suklaapatukka ja pillimehu) jälkeen otimme valokuvat. Pikkuneiti opetti minulle, miten kännykän kameran saa toimimaan 10 sekunnin viiveellä. Kerrankin yhteiskuva!

Sitten kutsuikin mökkisauna. Saavuimme mökille parahultaisesti niin, että ehdimme lämmittää saunan ennen pimeää. Meri oli 10-asteista.

Hämmästys oli suuri, kun saunottuamme tajusimme, että tarvittiin otsalamppu, jotta päästiin kiipeämään portaita takaisin mökin suojaan.

Parvella nukkumaan mennessä pieni käsi hakeutui omaani.

On ollut mummo niin kivaa.

Niin on.

Elämä on.

Terveisin EijaL

Kommentit (6)
 1. Aivan ihana pieni loma ja kivat tunnelmalliset kuvat!

  Minna

  1. Kiitos, viikkoon mahtui monta mukavaa hetkeä.

 2. Pikkiset-mummi
  23.10.2021, 12:29

  ”Nukkumaan mennessä pieni käsi hakeutui omaani.” Aaah, sydän pakahtuu kun niin voin tuohon samaistua ❤️
  Meillä 11 vee ja joka ilta mummi ”apputtaa” selästä kun hän meillä on.

  1. Nämä pienet hetket on elämässä sitä parhainta osaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *