Pannukakku – kestosuosikki

Lastenlasten kanssa on ihan sama kuin 90-vuotiaiden. Tavalliset ruuat kelpaavat – paitsi kaikki ei tykkää hernekeitosta. Vanhukset kyllä. Sitä tehdään silloin, kun lapsia ei ole yökylässä. Se haisee kuulema. Jälkkäriksi  valmistettu pannukakku sen sijaan kelpaa (ohje lopussa). Pannukakku on helppo tehdä.

 Jos kyseistä herkkua on jakamassa 9-vuotias ja erityisesti hänen nuorempi isoveljensä, pellillinen häviää nanosekunnissa. Siitä siis pitää ensin  pelastaa osa muillekin, tässä tapauksessa naapurissa julkisivuremppaa paossa oleville mummolle ja vaarille.

Ohjeen olen joskus saanut tyttäreltä, jonka ”pannari” aina nousee, kuplii ja ruskistuu kauniin epätasasaisesti. Minun ei koskaan ennen!

Taikinan salaisuus lienee kananmunien määrässä ja siinä, että sitä ei ”vatkata” liiaksi. Sekoitellaan vaan. Oma twistini on kardemumma.

Meillä pannari nautitaan mansikkahillon kanssa. Kuka mitenkin, joku syö ilman mitään suoraan pelliltä sormin. Namskis! Maistuu kylmänä myös pikkuretkillä välipalana.

Voin suositella! Pannukakku on helppo tehdä.

Elämä on.

Terveisin EijaL

Ainekset (-6 annosta)

7 - 8 dl
maitoa (kevymaito - punainen maito on vielä täyteläisempää)
6 dl (noin)
venhnäjauhoja (taikinan tulee olla paksumpaa kuin lettutaikinan )
3
kananmunaa
1 tl
suolaa
1 dl
sokeria
100 r
Voita tai leivinmargariinia (reiluina nokareina "sinne tänne" )
1 h
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Laita uuni 200 asteeseen.

Mittaa maito astiaan. Lisää kananmunat ja sokeri, sekoita. Lisää  suolaripaus ja jauhot vähitellen niin, että taikina on paksumpaa kuin lettutaikina. Jätä turpoamaan noin 10 minuutiksi. Tarkista  tilanne ja lisää jauhoja, jos tuntuu olevan liian löysää. Jos on liian tanttupaksua, lisää maitoa. Itse laitan hyppysellisen kardemummaa makua tuomaan.

Ota reunallinen uunipelti. Laita siihen leivinpaperi ja pidä huolta, että se taittuu reunoille joka sivultaan. Laita paperille reiluja voi- tai margariininokareita kulmiin ja pari keskellekin.  Kun uuni on 200 astetta, laita pelti uuniin niin, että rasvanokareet sulavat, ikään kuin ”kiehuvat”. Se vie  vain hetken.

Ota pelti uunista ja valuta pannariatikina tasaisesti peillille. Kun leivinpaperi on ”nostettu” reunoja vasten, taikina ei pääse pellille eikä valu uunin pinnoille.

Laita uuniin ja seuraile. Alkaa kuplia nätisti. Anna olla uunisssa n 30-40 min.  Itse tarkistelen tulosta ahkerasti, jotta pinta ei ruskistu liikaa. Otan uunista pois, kun pannukakku on kauniin ja kirjavan ruskea.

Mansikkahillo kruunaa  nautinnon.

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.