Kiire lentokentälle

Ollaan lähdössä matkalle. Pakataan ja tarkistetaan moneen kertaan, että on kaikki, mitä tarvitaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.Ydinkysymys: Kuinka paljon ennen lentoa pitää olla kentällä. Pahin vaihe alkaa, kun yritän saada kotiprofessoria hahmottamaan aikataulua, siis sitä, milloin kotoa pitää lähteä, jotta ollaan Finnairin ohjeen mukaan 2 tuntia ennen lentoa paikan päällä. Epätoivo alkaa lähestyä mieltäni, kun näen ilmeestä, että se ei hänelle riitä. Koneen lähtö on klo 16.00.

Laukkujen paakkaaminen koneeseen
Otamme mukaan vain käsimatkatavarat. Kolmen yön taktiikka ei enempää vaadi eikä tarvitse laukkuja missään päässä odotella. Lontooseen mennessä on hyvä olla sadevarusteetkin.

Tämä keskustelu on niin käyty

-Olisi varmaan hyvä olla kentällä klo 12.00. Tässä sanotaan, että 3 tuntia ennen lähtöä.

-Juu, 3 tuntia, jos lähtee rapakon taakse, kuten me teimme. Ihan hyvin riitti silloin 3 tuntia. Nyt sanotaan selvästi tuossa noin, että 2 tuntia riittää näissä lennoissa.

-Mutta nyt on  selvästi vaarana, että kenttä on tukossa.

Mietin mielessäni, että neljä tuntia  missä tahansa kentällä on l i  i k a a, etenkin kun mukana on neiti kymmenvuotias.Siispä reaaliteettiterapiat käyttöön. Ohjaan tarkistamaan netistä, miten kauan vie ajo kaukoparkkiin. – No 1 t 44 min. – Selvä, siitä sitten pitää laskea, miten kauan vie  nonstoppina ajavan jouhevan bussin kanssa suoraan terminaalin eteen. – No täällä sanotaan, että yhteensä 25-30 min. (On se hiukan nopeampi. USA:n reissun yhteydessä hiljattain todettu. MOT).

Lopulta päädymme (mieltäni kirvelevään) kompromissiin. Lähtö on klo 11.00 ja välillä pysähdytään taukopaikalle ja otetaan yksi jäätelö. Saakin olla iso. Paikassa on myös  pieni piha-alue, jossa voi hetken keinua.Myös nestepullon voi käydä ostamassa, että jaksaa loppumatkan.

Oikeasti?  Kuinka paljon ennen lentoa pitää olla kentällä?

Pyrin siihen, että kentällä olisimme 2,5 t ennen koneen nousua. Saapi nähdä, miten taktiikkani puree. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Elämä on.

Terveisin EijaL

puheenaiheet ajattelin-tanaan parisuhde matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *